Nezapamćena gužva: Sedam klubova sa realnom šansom za titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.12.20. | 03:22

Razmak između prvoplasiranog Strongesta i sedmoplasirane Vinte svega tri boda

Fudbal u Boliviji se ozbiljno mučio ove godine, nije ga bilo punih osam meseci, a sada tamošnja javnost uživa u jednoj od najuzbudljivijih borbi za šampionsku titulu u novijoj istoriji. Posle večerašnje pobede Vilstermana nad Guabirom (3:1) došlo se do situacije da je nakon 15 odigranih kola razlika između prvoplasiranog Strongesta (28 bodova) i sedmoplasirane Vinte (25) svega tri boda. Rojal Pari je jedini tim sa 27 osvojenih bodova, dok po jedan manje imaju Bolivar, Olvejz Redi, Vilsterman i Bloming.

Domaćin je večeras čak i prvi uspeo da dođe do vođstva, nakon odlične akcije koju je u pogodak u 28. minutu pretvorio Hosue Ojos. Ipak, sve je počelo da se menja već tri minuta kasnije, kad su gosti izjednačili pogotkom Kristijana Arana.

Izabrane vesti

U drugom poluvremenu se situacija lomila sve do 76. minuta kada je levom stranom terena protutnjao Angulo, a na pravom mestu kaznenom prostoru put do gola pronašao Seržinjo. Igrači Vilstermana su tada došli do idealne prihološke situacije, nisu morali da žure već su čekali novi propust u igri protivnika i on se dogodio u 88. minutu.

Gosti su oduzeli loptu domaćinu na svojoj polovini, a onda je sam u kontranapadu ostao Vilijam Alvarez i spasa za Mustafu Saita nije bilo.

Do kraja prvenstva je ostalo čak 11 kola, ali se mečevi igraju bukvalno na dva dana, s obzirom da je krajnji rok za završetak šampionske trke 31. decembar. U takvim okolnosima kiksevi su sasvim normalna pojava pa je vrlo izvesno da odluka o šampionskoj tituli neće pasti sve do samog kraja prvenstva.

BOLIVIJA 1 - 15. KOLO

Četvrtak

Strongest - Santa Kruz 4:2 (3:1)

Rojal Pari - Atletiko Palmaflor 3:1 (2:0)

Nasional Potosi - Orijente Petrolero 2:1 (1:0)

Petak

Bluming - Real Potosi 2:1 (0:0)

Aurora - Olvejz Redi 1:1 (0:0)

Bolivar - San Hose 2:0 (2:0)

Subota

Guabira - Horhe Vilsterman 1:3 (1:1)



tagovi

BolivijaVilsterman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara