Stručni štab reprezentacije Katara (© Reuters)
Stručni štab reprezentacije Katara (© Reuters)

Nezvani gost se raduje okršaju sa Srbijom: Protiv Evropljana se spremamo za Mundijal

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.12.20. | 18:57

„Igraćemo i na Kopa Amerika i na Gold kupu“, podseća selektor Katara

Evropljani ga karakterišu nezvanim gostom. Azijatima će privremena selidba pod ingerencije UEFA prijati. Teško da su se Portugalci, Srbi, Irci, Azeri i Luksemburžani obradovali kad je FIFA odlučila da u Grupu A mundijalskih kvalifikacija smesti i Katar, jer će tokom 2021. biti nikad više reprezentativnog fudbala i samo im je još trebalo da igraju suštinski nebitne utakmice sa domaćinom narednog Prvenstva sveta.

Ugao gledanja bliskoistične selekcije je dijametralno suprotan. Raduju se, jer šansu za odmeravanjem snaga sa selekcijama Starog kontinenta vide kao priliku za napredak, pošto takve mečeve na azijskom tlu, realno gledano, nemaju.

Izabrane vesti

Zato jedva čekaju mart, da kao pridruženi član Grupe A provere koliko mogu.

„Sve reprezentacije u našoj grupi su snažne. Portugalci su prvaci Evrope i favoriti su, biće zanimljivo susreti se s njima, u pitanju je tim najvišeg fudbalskog nivoa. Očekujem da nam to bude veliko iskustvo. Biće sjajne utakmice i protiv Iraca i protiv Srba, njihove selekcije bolje su plasirane od naše i dobro je što ćemo uskoro u direktnom duelu proveriti koliko možemo“, raduje se Feliks Sančez, selektor Katara, koji će 1. septembra dočekati Orlove (još se ne zna gde), 11. novembra gostovati u Beogradu.

Rezultati njegovog tima neće se računati, jer je Katar, kao domaćin, siguran učesnik Mundijala. Narednih deset utakmica za njega će biti uigravanje za završni turnir. I ne samo tih deset.

Sve ukazuje da ćemo igrati bar sa jednom evropskom reprezentacijom na Prvenstvu sveta za dve godine. Istovremeno ćemo kao gostujuća reprezentacija učestovati na narednom izdanju Kopa Amerika i na Konkakaf Gold kupu 2021. Plan je da se na tim turnirima što više razvijemo“.

Sančez je poslednje tri godine selektor Katara i za vreme njegovog mandata reprezentacija je 2019. osvojila Kup Azije, raste iz godine u godinu i pravi bum očekuje kad bude domaćin.

„Ovo je još jedan ogroman korak koji je FS Katara preduzeo u cilju napretka reprezentativnog fudbala. To što ćemo igrati kvalifikacije sa evropskim selekcijama će nam pomoći da što bolje dočekamo završni turnir. Sve utakmice Grupe A će biti uzbudljive i interesantne. Odsad, pa nadalje ćemo odmeravati snage i sa timovima van azijskog tla. Za nas će to biti sjajna priprema za učešće na Mundijalu. Imaćemo fantastičnu priliku da proverimo gde smo protiv vrhunskih ekipa i da na taj način poboljšamo svoju igru“, dodao je Feliks Sančez, 44-godišnji stručnjak iz Barselone koji posle staža u mlađim kategorijama katalonskog giganta već 16 godina radi u Kataru, a pre A vodio je omladinsku i olimpijsku reprezentaciju.


tagovi

međunarodni fudbalreprezentativni fudbalfudbalska reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Mundijal 2022Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara