Osman Bukari (©AFP)
Osman Bukari (©AFP)

Ni Bukari nije bio od pomoći, Madagaskar ukočio Ganu

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.06.23. | 18:13

Popularne Crne zvezde moraće u poslednjem kolu da overe plasman na Kup afričkih nacija

Prvu meč loptu fudbalska reprezentacija Gane nije iskoristila. Selekcija Krisa Hjutona napravila je veliki kiks pošto je u petom kolu kvalifikacija za Kup afričkih nacija odigrala bez golova na gostovanju Madagaskaru i tako propustila veliku priliku da rundu pre kraja overi overi kartu za kontinentalnu smotru.

Iako je u prethodne četiri runde osvojila samo jedan bod i time praktično sebe već isključila iz borbe za jedno od prva dva mesta, poprilično skromna selekcija sa afričkog ostrva uspela je da pruži otpor favorizovanom rivalu i zaprži mu čorpu. Posle kiksa na Madagaskaru, Gana ima devet bodova i u poslednjem kolu dočekuje Centralnoafričku Republiku protiv koje će joj biti dovoljan i bod. Ipak, u slučaju da izgubi, a Angola savlada Madagaskar, Crne zvezde će ostati bez učešća na Kupu afričkih nacija.

Izabrane vesti

Nije osetno veći posed lopte mnogo doneo Gani, prvo poluvreme završila je bez udarca u okvir gola, a u drugom naterala Razakanirinu na tek dve intervencije. Nije Hjutonu pomoglo ni što je u završnih petnaestak minuta u igru uveo Osmana Bukarija.

Umeo je krilni fudbaler Crvene zvezde na prethodnom okupljanju protiv Angole samo minut po ulasku sa klupe da donese bod Gani, protiv Portugalije na Svetkom prvenstvu da na identičan način ublaži poraz… Ponadao se selektor Crnih zvezda da bi isti uticaj brzonogi fudbaler crveno-belih da ima i ovog puta na igru njegovog tima, ali nije upalilo. Madagaskar je odoleo.

GRUPA E

Subota

Centralna Afrika – Angola 1:2 (0:1)

/Kondogbija 46 – Gaspar 12, Milson 86/

Nedelja

Madagaskar - Gana 0:0



tagovi

reprezentacija GaneOsman BukariMadagaskar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara