Marselo pred punim tribinama Karaiskakisa (twitter@olympiacosfc)
Marselo pred punim tribinama Karaiskakisa (twitter@olympiacosfc)

Ni pola godine zajedno, a već se rastaju: Marselo napušta Olimpijakos

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.02.23. | 04:18

Pamtiće se samo dva spektakularna gola protiv Atromitosa...

Početkom septembra prošle godine fudbalska legenda stigla je u Pirej. Marsela je na stadionu Jorgos Karaiskakis dočelo 25.000 ljudi zaslužna za atmosferu kakava se viđa na najvećim grčim derbijima. A nije se igrala utakmica. Povod za feštu bio je prosto potpis člana super-moćne generacije Real Madrida i jednog od najboljih bekova u ovom veku, možda i u istoriji fudbala.

Međutim umesto bajke, nismo dobili ni jedno pošteno podglavlje. Nešto više od pet meseci kako je potpisao za pirejske crveno-bele, Marselo je spreman da ih napusti. Niti igra, niti uživa, a grčki Sport24 objavio je da Brazilac ima ponudu neimenovanog kluba i da Oli nema ništa protiv da mu se zahvali na saradnji. Zato sportski sektor najtrofejnijeg grčkog kluba i Marselovi zastupnici rade na sporazumnom raskidu saradnje.

Izabrane vesti

Ugovor mu traje do predstojećeg leta, postoji i opcija produžetka na još godinu dana, ali kako stvari stoje, pitanje je trenutka kada će 34-godišnjak napustiti grčki fudbal. Ponuda koju ima navodno istovremeno zadovoljava i takmičarske i finansijske apetite majstora iz Rio de Žaneira.

Sve što je Marselo uspeo da uradi za manje od pola godine u Prieju jeste deset nastupa, ali samo 332 minuta na terenu. Uz to i tri pogotka u kupu Grčke. Pamtiće se, nažalost samo, dva spektakularna gola u pobedi nad Atromitosom 4:1.

Došao je kao deo velikog skupa asova u Pireju što ih je Olimpijakos letos doveo bez obeštećenja. U paketu tržišne vrednosti 70.000.000 evra za koji nije plaćen ni cent stigli su Marselo, Hames Rodrigez, Sedrik Bakambu, Šime Vrsaljko i Dijadije Samaseku. Rodrigez i Bakambu redovno postižu i nameštaju golove, Samaseku dobija priliku na kašičicu, a Vrsaljko je već prvog januara napustio Karaiskakis. Njegovim stopama ide i Marselo.


tagovi

MarseloOlimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara