Gore: Bakambu i Samaseku, dole: Karembe, Rodriges, Marinakis i Marselo (@olympiacosfc)
Gore: Bakambu i Samaseku, dole: Karembe, Rodriges, Marinakis i Marselo (@olympiacosfc)

Skup asova u Pireju: Marselo, Hames i kako je Olimpijakos igrače od 70.000.000 doveo za "dž"

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.09.22. | 18:53

Olimpijakos poslednjeg dana prelaznog roka potpisao Hamesa Rodrigesa, Sedrika Bakambua i Dijadijea Samasekua koje je danas promovisao

Nije Olimpijakos poslednjeg dana prelaznog roka uspeo da kompletira misiju izvlačenja Luke Milivojevića iz Londona, ali je u istom danu kompletirao nekoliko sjajnih transfera zbog kojih će ovo leto osati upamćeno kao jedno od najzvučnijih u istoriji najtrofejnijeg grčkog kluba.

Gledajući potrošnju od 16.000.000, pamti lučki grad atinske rivijere i izdašnije prelazne rokove. Poslednja dva i po meseca potrošili su crveno-beli 16.000.000 evra, ali najbolje što je doveo ovog leta, Olimpijakos nije plaćao. Zapravo, bez ijednog uloženog centa po pitanju plaćanja obeštećenja, šampion Grčke je izdejstvovao transfere fudbalera čija zbirna tržišna vrednost ide maltene i do 70.000.000 evra.

Izabrane vesti

Apsoulutno najveće ime, zbog kojeg je pre desetak dana goreo stadion Jorgos Karaiskakis, jeste Marselo. I dok se Olimpijakosu spočitava da je doveo istrošenog igrača, legendarni Brazilac je sa svojih preko 60.000.000 pratilaca na instagramu već debelo doprineo popularizaciji kluba van granica Grčke i Evrope, a izvesno svojim prisustvom pomogao da klub poslednjeg dana prelaznog roka potpiše njegovog nekadašnjeg saigrača Hamesa Rodrigesa.

Ali nije Kolumbijac jedini udario autogram na ugovor sa grčkim velikanom u foto-finišu prelaznog roka, pa se slikao u dresu. To su učinili i doskorašnji napadač Olimpika iz Marselja Sedrik Bakambu, odnosno defanzivni vezista Hofenhajma Dijadije Samaseku. Majstorski je Olimpijakos izdejstvovao transfer Bakambua i dogovorio sa francuskim klubom da mu, pazite sad, dve godine pre isteka ugovora pokloni golgetera tržišne vrednosti 8.000.000 evra, svojevremeno plaćenog čak 40.000.000 evra kada ga je Peking Guan kupio od Viljareala.

Samaseku nije baš bio potpuno besplatan, budući da je stigao na pozajmicu sa pravom otkupa postavljenim na 12.000.000 evra. Dakle, ukoliko svojevremeno supertalentovani fudbaler RB Salcburga kojeg su u dvomeču 2018. godine upoznali i fudbaleri Crvene zvezde bude oduševio na Karaiskakisu, nije nemoguće da bude otkupljen.

Pre nego što se to desi (ako se uopšte desi), možemo da konstatujemo da je Olimpijakos doveo Rodrigesa, Marsela, Bakambua, Samasekua, Šimea Vrsaljka, In-Beom Hvanga, Konrada De La Fuentea, Panajotisa Retsosa, Džoša Boulera i Ui-Jo Hvanga, igrače vredne 66.000.000 evra za džabe. Čini se da je sportski direktor Kristijan Karembe uradio domaći zadatak.

U ranije pomenutih 16.000.000 evra staju Pep Biel, Abubakar Kamara, Filip Sinkernagel, Doron Lajnder i Pipa za brojku od ukupno 15 fudbalera koje je ovog leta Evangelos Marinakis doveo u svoje crveno-belo čedo. Prava sitnica za ono što je grčki biznismen uradio u Notingem Forestu sa 22 nova igrača i izdacima od 168.000.000. Ali u Engleskoj i Grčkoj naravno važe drugačija tržišna i finansijska pravila.

Sinoć je, posle uvodnog poraza od Nanta u Ligi Evrope, Frajburg sa 3:0 srušio šampiona Grčke i to pred očima Marsela, Hamesa i blizu 30.000.000 gledalaca. Ali možda loš start u Evropi može da se ublaži činjenicom da brazilsko-kolumbijska sila uskoro početi da tera loptu i da je Pirej okupio asove koji odavno nisu viđeni u grčkom fudbalu...


tagovi

OlimpijakosSedrik BakambuDijadie Samaseku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara