Rajan Šerki (twitter@rayan_cherki)
Rajan Šerki (twitter@rayan_cherki)

Ni Real, ni Mančester: Šerki produžio ugovor sa Lionom

Vreme čitanja: 1min | pon. 06.07.20. | 18:09

Tinejdžer odbio sve druge ponude

Nema još punih 17 godina, a već ima status velike fudbalske zvezde. Mladi napadač Liona Rajan Šerki pokazao je da zna koji su to koraci koji vode do zvezda, da nema preskakanja stepenica, da nema bezglavog jurcanja na prvi mig nekog velikana.

Iako su godinu dana već za njega zainteresovani Real Madrid i Mančester junajted, iako su ga vabili brojnim darovima, Šerki je pokazao da zna šta je vernost i šta je pravi put. Supertalentovani napadač potpisao je danas novi ugovor sa Lionom, do leta 2023. godine.

Izabrane vesti

Šerki je dete Liona, tu je od prvih fudbalskih koraka i nema nameru da svom klubu pravi probleme nekim aferama i odlascima na silu. Istina, teško je poverovati da će ostati u klubu baš do isteka novog ugovora, da će Francuzi pune tri godine odolevati ponudama finansijski moćnijih. Uostalom, Lion je i poznat po tome što svoje velike talente prodaje u pravo vreme, za povelike sume novca.

Sa 16 godina Šerki je odigrao tek prvu sezonu među seniorima, polako je skupljao minute, a najviše se istakao u Kupu Francuske, gde je postigao tri gola. Da je prevazišao vršnjake, pa i one malo starije od njega, pokazao je u omladinsoj Ligi šampiona, gde je na četiri utakmice postigao pet pogodaka.

Kao nagrada za dobre igre stigla je Šerkiju i nominacija za nagradu Zlatni dečak, a očekuje se da tu bude visoko plasiran.


tagovi

LionFrancuskaRajan Čerki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara