Đanluka Skamaka (©Reuters)
Đanluka Skamaka (©Reuters)

Ni Roma, ni Inter, već Atalanta: Skamaka u Bergamu za 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.08.23. | 09:42

I 10 odsto od naredne prodaje

Posle sezone u Vest Hemu koju je obeležila povreda, bilo je jasno da se Đanluka Skamaka vraća kući. Roma je pokazala interesovanje, htela da ga dovede na pozajmicu, pa se činilo da će Inter pobediti u trci za njegov potpis, ali je na kraju Atalanta oduvala konkunreciju i završila transfer 24-godišnjeg italijanskog napadača.

Kako prenosi Fabricio Romano, dogovor je postignut, spremaju se papiri za potpis, a Čekićari će na ime obeštećenja zaraditi najpre 25.000.000 evra, dok bi još 5.000.000 moglo da im legne na račun na ime lako ostvarivih bonusa. Vest Hemu će pripasti i 10 odsto od naredne prodaje, pa bi engleski klub mogao dodatno da zaradi.

Izabrane vesti

Lekarski pregledi su već zakazani, a Skamaka će danas otputovati za Bergamo kako bi kompletirao transfer u redove Boginje.

Bivši fudbaler Sasuola je minulog leta prešao u Vest Hem za 36.000.000 evra. Ubeležio je 27 nasutpa i postigao osam pogodaka, a čak pet na putu ka trofeju u Ligi konferencije. Ipak, sezonu je obeležila povreda kolena zbog koje je morao da bude podvrgnut operaciji, pa od marta nije odigrao nijedan meč, kao ni finale na međunarodnoj sceni.

Atalanta je ovog leta već potrošila 38.000.000 evra na transfere El Bilala Turea iz Almerije i Mičela Bakera iz Bajer Leverkuzena, dok je kao slobodne igrače angažovala Seada Kolašinca i Mišela Adopoa iz Torina. Zaradila je 43.500.000 evra na prodajama Žeremija Boge u Nicu, Matea Pesine u Moncu, Ruslana Malinovskog u Marselj i Sema Lamersa u Glazgov Rendžers. Klub su po isteku ugovora napustili i golmani Marko Sportijelo (Milan) i Stefano Macini (Karareze), kao i vezista Marko Kararo (SPAL).


tagovi

Đanluka SkamakaAtalantaVest HemLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara