Šik i Anhelinjo u prvom planu (©Reuters)
Šik i Anhelinjo u prvom planu (©Reuters)

Ni Šik, ni Anhelinjo - RB Lajpcig odlučio da štedi

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.06.20. | 14:04

Ili da plati upola cene...

RB Lajpcig na dobrom je putu da se drugi put uzastopno, a treći put u svojoj istoriji nađe u grupnoj fazi Lige šampiona. Ali čak i ako obezbedi učešće u eliti Red Bulov klub neće se rasipati na letnjoj pijaci. To tvrdi trener Bikova Julijan Nagelsman, naglašavajući da su male šanse, ili da čak ne postoji mogućnost da na kraju sezone budu otkupljeni ugovori pozajmljenih igrača - Patrika Šika i Anhelinja.

I Čeh i Španac ostavili su vrlo dobar utisak, pogotovo napadač Rome koji je na 19 utakmica postigao deset golova. Ali viša sila je učinila svoje. A viša sila je, pogađate, kriza izazvana pandemijom koronavirusa...

Izabrane vesti

"Mislim da ćemo uspeti da se plasiramo među najbolja tima u Bundesligi i da ćemo se tako kvalifikovati za Ligu šampiona", poručio je Nagelsman. "Međutim i pored toga verovatno nećemo iskoristiti opcije za otkup Šika i Anhelinja. Ne možemo da trošimo bez odgovornosti, nevezano da li smo u LŠ ili ne. Ovaj klub ima rigorozan odnos prema nudžetu, pravila koja moraju da se poštuju. Ako ne budemo prodavali igrače, teško da možemo da se pojačamo", podvukao je mladi stručnjak.

Podsećanja radi, u ugovoru o pozajmici Patrika Šika stoji da Lajpcig može da otkupi njegov ugovor za 29.000.000 evra. Tačno toliko Vučica je platila Sampdoriji za snažnog napadača. Tokom prošlog meseca provlačila se priča da su Nemci usled novonastale finansijske krize predložili Romi 50 odsto popusta, ali Italijani se nisu oglasili. Kada je Anhelinjo u pitanju u njegov ugovor Mančester Siti je ubacio otkupnu klauzulu tešku 30.000.000 evra.


tagovi

Patrik Šik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara