©AFP
©AFP

Nica ne podleže pritisku: Četvrta pobeda u nizu za povratak na vrh tabele (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.11.23. | 22:38

Tim sa Azurne obale protiv Rena nastavio seriju sjajnih rezultata

Pari Sen Žermen podiže radnu temperaturu, probudio se i Monako, ali Nica ne podleže pritisku. Barem za sada. Parižani su je u petak "skinuli" sa vrha, ranije u toku dana preskočili su je i Kneževi, ali se ekipa sa Azurne obale trijumfom nad Renom na zatvaranju 11. kola Lige 1 vratio na vrh tabele - 2:0 (1:0).

Ne samo da je četvrtom vezanom pobedom nastavio sa serijom odličnih rezultata i zadržao epitet jedinog neporaženog tima u francuskom šampionatu, već tim Frančeska Fariolija ponovo nije primio gol. Najčvršća defanziva u pet najjačih evropskih liga ni na šestoj uzastopnoj utakmici nije poklekla. Mesec i po dana miruje mreža tima sa Azurne obale...

Izabrane vesti

Ponovo je Nica odigrala ono njeno - "na gol manje". Povela je u poslednjem minutu prvog poluvremena pogotkom Žeremija Boge (gol pogledajte OVDE), kojem je kumovala velika greška desnog beka gostiju Lorenca Asinjona, a onda u nastavku umešno branila prednost. I sve je ukazivalo na to da će i četvrtu pobedu u nizu, odnosno ukupno petu pobedu od starta prvenstva upisati bez primljenog gola.

Ipak, direktan crveni karton veziste Nice Jusufa Endajišimijea pozvao je Ren na totalnu ofanzivu u završnici, međutim, gosti nisu dugo imali brojčanu prednost. U jeku jalove inicijative Rena, za koji je svih 90 minuta odigrao Nemanja Matić, sevnula je kontra Nice, Evan Gesan se stuštio ka golu rivala, a pred sam ulazak u šesnaesterac Varmed Omari ga je srušio sa leđa i pognute glave krenuo put svlačionice.

Iz slobodnog udarca koji je usledio domaćin je osigurao pobedu. Rezervista Sofijan Diop je sa puno osećaja prebacio živi zid, a lopta je pogodila prečku i od Stiva Mandande se odbila u gol.

LIGA 1 - 11. KOLO

Petak

PSŽ - Monpelje 3:0 (1:0)

/Li 10, Zair Emeri 58, Vitinja 66/

Subota

Lorijan - Lans 0:0

Marselj - Lil 0:0

Nedelja

Lion – Mec 1:1 (0:0)

/Alvero 84 – Džalou 77/

Nant - Rems 0:1 (0:0)

/Ito 75/

Strazbur - Klermon 0:0

Tuluz - Avr 1:2 (0:0)

/Dalinga 49 - Bajo 78, 90+1/

Monako - Brest 2:0 (1:0)

/Zakarija 16, Golovin 69/

Nica - Ren 2:0 (1:0)

/Boga 45, Mandanda 87ag/



tagovi

Francuska Liga 1Liga 1Nicaburno na marakani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara