Fudbaleri Nice (©Reuters)
Fudbaleri Nice (©Reuters)

Nica se na Korzici sprema za Partizan, bez podrške svojih navijača

Vreme čitanja: 4min | ned. 11.09.22. | 09:51

Naredni rival crno-belih u Ligi konferencije gostuje Ajačiju (nedelja, 15) u okviru 7. kola francuske Lige 1

Nica je neuspešno završila prošlu sezonu, izgubila je u finalu Kupa Francuske od Nanta i tako ostala bez trofeja, a nije dobro krenula ni u novoj. Posle šest kola francuske Lige 1 zauzima tek 16. poziciju na tabeli sa samo pet poena, pa možemo da pričamo o velikoj krizi tima sa Azurne obale. Izabranici Lusijana Favra će probati da je prekinu ove nedelje od 15 časova, kada će ih ugostiti najslabiji tim Lige 1 Ajačio, ali za Partizan bi bilo bolje da ona potraje barem još nedelju dana, pošto će crno-beli gostovati u Nici već u četvrtak, u 2. kolu Lige konferencije.

Za sada Nica ima samo dva trijumfa od početka sezone, po jedan u prvenstvu i kvalifikacijama za najmlađe takmičenje UEFA, a odigrala je već devet mečeva. Savladala je 25. avgusta Makabi iz Tel Aviva posle produžetaka sa 2:0 i šest dana kasnije Lil kao gost sa 2:1. U septembru ima poraz od Monaka (1:0) i remi sa Kelnom (1:1). Prilično neuverljivo od ekipe kojoj je cilj za ovu sezonu da bude među najbolja tri tima u francuskom prvenstvu i tako se plasira u Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Da bi se to desilo, Favrovi izabranici pre svega moraju da poprave realizaciju. U Ligi 1 su postigli četiri gola, samo je Ajačio neefikasniji od njih sa tri pogotka. Poređenja radi, Lion i Marsej su dali već po 15 golova, Monpelje i Lans po 16, a o Pari Sen Žermenovih 25 ne moramo ni da pričamo.

Za Nicu su za sada pogađala u Ligi 1 samo dvojica igrača, Alžirac Andi Delor i domaći napadač Gaetan Labord su se po dva puta upisali u strelce. Protiv Kelna je prošlog četvrtka Delor postavio konačnih 1:1, iz jedanaesterca. Neće biti teško Gordanu Petriću da prepozna odakle mu preti najveća opasnost u Francuskoj.

15.00: (3,30) Ajačio (3,00) Nica (2,40)

Orlovi na Korzici ove nedelje neće imati podršku svojih navijača i to može dodatno da im oteža gostovanje Ajačiju, timu koji ima tek jedan osvojen poen do sada. Uzrok je sukob na tribinama sa pristalicama Kelna prošlog četvrtka, zbog kojeg je odložen početak tog meča.

Odluku o zabrani nije donelo rukovodstvo lige, niti ima pravo za to jer je bila u pitanju međunarodna utakmica, već policija na Korzici. Objašnjeno je da će svi navijači Nice koji budu doputovali na ostrvo da budu vraćeni kući „zbog brojnih i sve češćih problema koje izazivaju u javnosti, agresivnog ponašanja pojedinih navijača oba kluba u poslednjih nekoliko sezona, kao i istorijskog rivalstva između Ajačija i Nice“.

Tuča između navijača Kelna i Nice (©Reuters)Tuča između navijača Kelna i Nice (©Reuters)

Doduše, nije baš Ajačio neki veliki Nicin rival, ona ima neprijateljstvo sa drugim, poznatijim timom sa Korzike, Bastijom, sa kojom igra takozvani Mediteranski derbi. Međutim, kada Bastije nema u Ligi 1, Nicinim navijačima je dobar i Ajačio…

Ovaj susret će da bude dobra prilika da debituje poslednje Nicino pojačanje u letnjem prelaznom roku Rosa Barkli. Bivši vezista Čelsija i Evertona, čija karijera je u ogromnom padu, došao je u Nicu bez obeštećenja pošto je prethodno raskinuo ugovor sa Plavcima.

Sa Čelsijem sam trenirao sa rezervama pre početka sezone. Istina, nisam prošle igrao mnogo, ali se osećam spremno da zaigram“, uverava Barkli, koji je odigrao 33 meča za reprezentaciju Engleske i postigao šest pogodaka.

------------------------

Sve utakmice Lige 1 ove sezone možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------

Dolazak 28-godišnjaka rođenog u Liverpulu na Azurnu obalu nije veliko iznenađenje, kada se zna da su Orlovi pod vlasništvom britanske kompanije Ineos. Rukovodstvo je zato okrenuto britanskom tržištu, pa su tako samo ovog leta pored Barklija angažovani i dugogodišnji vezista Arsenala i reprezentativac Velsa Aron Remzi, doskorašnji golman Lestera Kasper Šmajhel i krilo Arsenala Nikola Pepe, koji je došao na jednogodišnju pozajmicu.

Protiv Ajačija Favr neće moći da računa na Pabla Rosarija, koji je suspendovan, kao ni na povređene Remzija, Jusefa Atala i Marija Leminu. Njih trojica najverovatnije neće biti u konkurenciji ni za duel sa Partizanom, Velšanin će biti na bolovanju najmanje još dve nedelje zbog povrede prepona. Protiv crno-belih neće moći da igra ni Barkli, on je prekasno potpisao ugovor sa Nicom, pa nije registrovan za Ligu konferencije.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

FRANCUSKA 1 - 7. KOLO

Petak

Lans - Troa 1:0 (1:0)

/Danso 39/

Subota

PSŽ – Brest 1:0 (1:0)

/Nejmar 30/

Marselj - Lil 2:1 (1:1)

/Sančez 26, Žigo 61 - Ismaili 12/

Nedelja

13.00: (1,75) Strazbur (3,70) Klermon (5,40)

15.00: (3,30) Ajačio (3,00) Nica (2,40)

15.00: (2,60) Anže (3,40) Monpelje (2,85)

15.00: (2,15) Lorijan (3,25) Nant (3,60)

15.00: (2,30) Tuluz (3,40) Rems (3,35)

17.05: (1,45) Ren (4,70) Okser (8,00)

20.45: (2,60) Monako (3,50) Lion (2,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska Liga 1Liga 1NicaAjačioFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara