Radost Bajerna (©Reuters)
Radost Bajerna (©Reuters)

Nije Alijanc arena džuboks za tuđe želje: Bajern sa pola snage poslao Barselonu u Ligu Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.12.21. | 22:53

Benfika lako i očekivano savladala Dinamo i osvojila drugo mesto – 2:0

Baš i nije Minhen mesto gde biste poželeli da se „vadite“ u poslednjih 90 minuta... Nikada Bajern nije mario za tuđe želje, pa i ako je bilo nekih pomisli da bi mogao da bude blagonaklon prema ovoj posrnuloj Barseloni, koja traži svetlo na kraju tunela, pokazalo se da su sve to računice bez trunke racionalnog.

Bajern igra za sebe i uvek za sebe, nikada u Minhenu nisu marili za tuđe želje. Nije Alijanc arena džuboks da svira onako kako drugi požele, već teren na kojem mora krvavo da se radi da bi se bodovi zaradili.

Izabrane vesti

Barsa je izašla da igra, da napada, jer joj ništa drugo nije ni preostalo, samo je pobeda vodila u osminu finala Lige šampiona, ali i dalje je između Bajerna i tima iz Katalonije tolika razlika u klasi, da je izgledalo kao da igraju „osmaci“ protiv đaka prvaka. Prvak Nemačke je sa pola snage pregazio giganta iz Španije i poslao ga u Ligu Evrope, u okruženje koje je za Barselonu sve samo ne prirodno – 3:0 (2:0).

Očekivaće u Minhenu ovih dana da im stigne neko vino iz Lisabona na poklon, pošto je Bajern pobedom nad Barsom pogurao Benfiku u prolećnu fazu elitnog kupa.

Najpre – Bajern. Zaista mašina. Ekipa koja ima takve automatizme u igri da bi mogla ponekad i naslepo da se dodaje i stvara stoprocentne šanse. Znaju Nagelsmanove Švabe ponekad i da zaribaju, da izgube, ali ove večeri, kada je cela planeta gledala u njih, to nije moglo da se dogodi. Prosto, čast ponosa Nemačke je bila na ispitu, a za njih nema veće inspiracije. I izašao je na teren onaj svemoćni Bajern, koji je oduvao Špance, a opet je igrao sa 50 odsto ili hajde da počastimo Barsu, neka bude da je sa 70 odsto.

Tomas Miler nekada igra kao da neke stvari na terenu shvata lično. I ove večeri je grizao baš kao da ima neke neraščišćene račune sa otužnom Barselonom, a ne da je u karijeri znao da je ponizi kao niko nikad. Postigao je prvi gol, otvorio vrata Ter Štegenovog gola, a onda sve posle toga je bila rutina. I to bez maksimalnog broja obrtaja. Liroj Sane je pre poluvremena topovskim udarcem pogodio za 2:0, a već na startu drugog dela se obrukao promašivši zicer za dva metra od gola.

Nije baš neka uteha, ali eto mogu gosti da se „pohvale“ da im Levandovski nije zatresao mrežu. Imao je i on u prvom delu promašaj netipičan za njega. Na kraju je mladi Musijala bio poslednji strelac na utakmici, mada je „petarda“ lagano mogla da pukne. Nije Bavarce zanimalo da jure neku novu rekordnu pobedu nad klubom sa Nou Kampa, čuvali su snagu za neke naredne okršaje, ovaj ionako za njih nije značio ništa u takmičarskom smislu. Ali je značio sve kada je čast u pitanju.

Barselona? Nemoćna. Slaba. Kao trošna kuća koja je tek na početku renoviranja. Ćavi nije odustajao od ofanzive i kada je bilo očigledno da bi njegov tim pre mogao da doživi katastrofu nego da nešto osvoji u Minhenu. Ali, mnogo, mnogo je daleko katalonski klub od najboljeg nemačkog. Nebo i zemlja.

Prvi put još od sezone 2003/04. Barselona će igrati u Ligi Evrope. Prvi put od sezone 2000/01. Barselona nije uspela da prođe grupu Lige šampiona. Prvi put od 2004. je Barselona dočekala sezonu bez Lionela Mesija i...

Najveća radost je večeras bila u Lisabonu. Benfika je uz pomoć Bajerna izborila proleće u Ligi šampiona. Ona je svoj meč sa Dinamom iz Kijeva rešila pre nego što je Barselona primila prvi gol u Minhenu – 2:0.

Ko će kome ako ne svoj svome... Jaremčuk je matirao zemljake iz Ukrajine za prvi gol, a Žilberto je u 22. minutu duplirao prednost i završio utakmicu. Jedino kome je ovaj trijumf u jednu ruku preseo je trener Žorž Žezus, koji je dočekan uraganskim zvižducima armije navijača sa tribina.

A, ko se zameri fanovima Benfike, ne prođe najbolje na kraju. Prosto, tolika je ta vojska u Portugaliji da se mora slušati...

IGA ŠAMPIONA - 6. (POSLEDNJE) KOLO

Sreda

GRUPA E

Bajern – Barselona 3:0 (2:0)

/Miler 34, Sane 43, Musijala 62/

Benfika – Dinamo Kijev  2:0 (2:0)

/Jaremčuk 16, Žilberto 22/



tagovi

BajernBarselonaBenfikaLiga šampionaDinamo Kijev

Obaveštavaj me

Bajern
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara