Jovan Milošević sa dresom Sent Galena (foto: @FCSG_1879)
Jovan Milošević sa dresom Sent Galena (foto: @FCSG_1879)

Nije bilo realno pored Girasija i Undava: Jovan Milošević na kaljenju

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.02.24. | 20:13

Mladi srpski napadač do kraja sezone na pozajmici u Sent Galenu, četvrtoplasiranom timu švajcarske elite

Platio je Štutgart prošlog leta Vojvodini 1.200.000 evra za Jovana Miloševića videvši u srpskom tinejdžeru napadača za budućnost. Talenat 18-godišnjaka je nesporan, ali za konstantnu minutažu u Bundesligi nedostaje mu još iskustva koje će pokušati da uveća u Švajcarskoj. Naime, dva dana pre kraja prelaznog roka u Švajcarskoj, Sent Galen je od Švaba na polusezonu pozajmio mladog srpskog napadača.

Uoči starta aktuelne takmičarkse godine, Štutgart je figurirao kao jedan od kandidata za donji deo bundesligaške tabele, nakon odlazaka nekolicine važnih šrafova u svim linijama tima, govorkalo se čak i o mogućnosti da se bori za opstanak. U tim prognozama zaličilo je da bi Milošević mogao da profitira i dobije šansu, ali realnost je bila drugačija. Srpski izdanak nikako nije mogao do terena pored razgoropađenih Serua Girasija, te Denisa Undava.

Izabrane vesti

Girasi je dominirao u prvom delu sezone, a kada se povredio, posle i otišao na Kup Afričkih nacija, majstorski ga je odmenio Undav. Sa Girasijevih 17 i Undavovih 14 pogodaka, ispada da su špicevi Štutgarta postigli 31 od 49 bundesligaških golova tima. Jasno vam je da je selidba u manje konkurentnu sredinu, momka koji je upisao tek 23 minuta u prvenstvu i 14 u kupu, morala da se dogodi.

Sent Galen je četvrtoplasirani tim Švajcarske koji je od kraja januara upao u krizu. Izgubio je četiri vezane utakmice, na tri poslednje nije postigao gol. Najbolji strelac među napadačima Sent Galena jeste Vilijam Gebels (šest pogodaka i četiri asistencije) koji se u međuvremenu povredio i nije postigao gol od šestog decembra prošle godine. Dakle, mogao bi Srbin sa brojem 90 na leđima da bude pravo osveženje na Kibunparku.


tagovi

Zimski prelazni rok 2024Jovan Milošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara