Fudbaleri Gremija (©AFP)
Fudbaleri Gremija (©AFP)

Nije dobro počelo, Gremio na popravnom

Vreme čitanja: 4min | čet. 21.04.22. | 18:00

Velikan iz Porto Alegrea dočekuje Guarani od 21.30 časova u 2. kolu Serije B

Već na početku, Gremiju je jasno da ga očekuje težak i trnovit put ka povratku u najjači rang brazilskog fudbala. Ako ga ove sezone uopšte i izbore. Tim iz Porto Alegrea i dalje je bez pobede, a nije uspeo da postigne ni gol u Seriji B. Trikolori noćas (21.30) na svom terenu otvaraju treće kolo Druge divizije Brazila, kada mu u goste dolazi Guarani, nekadašnji član elitnog društva i jedan od retkih klubova van grupe 12 velikana, kojem je pripao pehar nacionalnog šampiona, sada već daleke 1978 godine.

Gremiju će to biti drugi uzastopni meč kod kuće. Njegova debitantska utakmica u Serije B za sezonu 2022, izazvala je još više sumnje u njegovu sposobnost da se vrati u elitnu diviziju nacionalnog fudbala. Posle debitantskog remija sa Ponte Pretom, u prethodnom kolu odigranom u petak 15. aprila, minimalnim rezultatom nadmašio ga je Šapekoense, koji mu je do prošle godine bio pratilac u Seriji A.

Izabrane vesti

U meču je pokazao velike poteškoće u igri i samo realizaciji napada. I pored toga što je imao nešto veći posed lopte, tokom kojeg je razvio 20 šansi za šut, ni jedan nije završio u mreži protivnika. Opet, sa druge strane ni odbrambeni sistem ekipe Santa Katarine nije bio toliko efikasan, izblokiravši tek četiri udarca. Velika nepreciznost i loša završnica bila je veliki neprijatelj Trikolora, koji je uputio 11 udaraca u pogrešnom pravcu.

Šapekoense, koji je čekao prostor za kontranapad, imao je osam prilika za šut. Odbrana Gremija takođe nije pokazala veliku sposobnost da ih presretne. Ipak, jedini koji je imao pravac ka golu trikolora stao je na dnu mreže. Gol Mateusa Bjankija u 75. minutu doneo je prvu pobedu Šapekoense u novoj sezoni. Jedini osvojen bod, u izjednačenju golova sa Ponte Pretom, u Kampinasu, ostavio je Gremija na sedamnaestom mestu na tabeli, i to samo kada se uzme u obzir gol razlika, jer je trenutno Nautiko jedini tim bez osvojenog boda .

21.30: (1,58) Gremio (3,50) Guarani (6,25)

Prva promena koja će biti potvrđena je u sastavu domaćih je povratak Nikolasa Vičiata. Leva bek nije igrao od drugog Gre-Nala koji se održao u polufinalu saveznog šampionata Gaučo. Sa povredom potkolenice, igrač je bio van saveznog finala protiv Iparange i prva dva kola Serije B. Zamisao je da igrač koji je inače pozajmljen od Atletiko Paranaensea pomaže timu u defanzivi i na taj način ojača odbranu Trikolora. U napadu, Dijego Souza se vraća posle mišićnog otoka na butini. Napadač je čak bio tretira kao mogućnost opcija za utakmicu sa Šapekoenseom, ali je na kraju ipak odlučeno da se on ne nađe u protokolu kako bi se potpuno pripremio za povratak u tim.

U odbrani, Edilson ima veliku šansu da počne utakmicu kao starter. Desni bek je prvi zamenjen na meču sa Šepom, prošlog petka, i fizički je odmoran. To znači da bi Rodrigues trebalo da napusti formaciju pošto je Rožer Mašado improvizovao sa njim u poslednjoj deonici šampionata Gaučo. Može doći do i četvrte promene u timu Gremia, ali ona bi bila donešena taktičkom odlukom. U veznom redu Lukas Silva je kandidat da napusti tim jer je njegova pozicija nešto povučenija, kako bi ustupio mesto za ofanzivnijeg veznog igrača, a ko bi to mogao da bude, još sa sigurnošću nije utvrđeno.

Guaranijeva situacija je skoro identična onoj koju je doživeo Gremio na startu prvenstva. Posle dva meča, Bugre još uvek nije postigao nijedan gol u Seriji B i zabeležio je samo jedan bod. Kriterijumi uz pomoć gol-razlike stavljaju tim iz Kampinasa na osamnaestu poziciju plasmana Druge divizije Brazila.

Alviverde je svoj pohod započeo porazom, koji je takođe bio protiv ekipe iz Santa Katarine, ovoga puta to je bio Bruske koji je minimalnim rezultatom odneo sva tri boda sa Augusto Bauer stadiona. Guarani je na tom meču imao više od polovine vremena loptu u svom posedu i stvorio isto mnogo više šansi za šut. Ipak, onaj koji je ubacio loptu u mrežu bio je Aleks Sandro u 80. Minute i to za gostujuću ekipu.

U subotu, 16. aprila, igrajući na Brinko de Oruro stadionu u Kampiasu, zabeležio je remi bez golova protiv Sport Resifea. Odigrao je mnogo bolju utakmicu od one na svom terenu, ali jedino i ono najvažnije je izostajalo, a to je završni udarac.

Gremio i Guarani se sastaju, u meču 3. kola Serije B. Ne postoji skorašnji zapis o direktnim sukobima između ova dva tima, koji nisu igrali nijedan meč u poslednje tri godine. Poslednji put su se ovi timovi sastali 28 novembra 2010, u meču koji je završen rezultatom 3:0 za Gremio i to na gostujućem terenu. Posebnu pažnju je potrebno obratiti kada igraju kod kuće, jer oba tima pokazuju značajno različite rezultate na domaćem i gostujućem terenu.

PišeĐorđe RADONJIĆ

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BRAZIL 2 – 3. KOLO

Četvrtak

21.30: (1,58) Gremio (3,50) Guarani (6,25)

23.55: (2,35) Londrina (2,85) Novorizontino (3,30)

Petak

23.55: (2,55) CSA (2,90) Baija (2,90)

Subota

02.30: (2,95) Šapekoense (3,00) Vasko (2,45)

16.00: (2,90) Krisijuma (2,80) Sport Resife (2,65)

21.00: (2,55) Ponte Preta (2,85) CRB (2,95)

23.30: (2,35) Sampajo Korea (2,90) Bruske (3,25)

23.55: (2,35) Ituano (2,90) Vila Nova (3,25)

23.55: (4,20) Tombense (3,30) Kruzeiro (1,85)

Nedelja

21.00: (2,15) Nautiko (3,00) Operario (3,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 2GremioGuarani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara