©AFP
©AFP

Nije lako oprostiti se od nekoga koga volite: Sosijedad bez legendarnog kapitena u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 12:13

Emotivni oproštaj Asijera Iljaramendija od Anoete

Real Sosijedad će uoči sezone, u kojoj će 99 odsto igrati Ligu šampiona posle deset godina pauze, morati da traži novog kapitena, pošto je Asijer Iljaramendi poručio da na kraju sezone napušta klub u kojem je proveo nešto više od dve decenije i odigrao 251 zvaničnu utakmicu.

Čini se da je Iljaramendi (33) shvatio da su neki drugi igrači preuzeli primat. Teška povreda zgloba, na koju se nadovezao i problem sa primicačem, uticali su da Asijer prođe i kroz onu težu, mračniju stranu fudbala.

Izabrane vesti

U ovoj sezoni je zbaležio 29 nastupa u svim takmičenjima, ali nije bio među onima koji izneli najveći teret na putu ka Ligi šampiona, iako je uvek ponosno nosio kapitensku traku na ruci kada je počinjao meč od starta.

Svestan svoje uloge i činjenice da je njegovo vreme prošlo, doneo je verovatno najtežu odluku u svojoj dosadašnjoj karijeri.

"Kao što možete da pretpostavite, danas nije lak dan za mene... Nikad nije lako oprostiti se od nekoga koga volite. Iako su me boli srce zbog odluke koje sam doneo, mislim da je pravi trenutak da se sklonim i ustupim mesto mlađima.

Imam oprečna osećanja, ali želim da budem svestan odluka koje se donose. S jedne strane, tužan sam jer moj život, moj dom, moja porodica, moje srce, ostaju ovde. Ali s druge strane, želim da se osećam veoma ponosno zbog onoga što sam uradio i šta sam postigao.

U ovoj prošloj godini, mnogo puta sam se setio tog deteta rumenog lica koje je prvi put otišlo u Zubijetu (trening centar kluba, prim.aut) sa 11 godina. To dete nikada nije moglo da zamisli, čak ni u najluđim snovima, da će 22 godine kasnije biti ovde i pisati ovo pismo. Tako da sam od srca zahvalan celoj Realovoj porodici.

Posebno hvala Hokinu, našem predsedniku, koji mi je uvek ukazao poverenje. Našem treneru Imanolu i celom njegovom stučnom štabu. Takođe svim doktorima, trenerima, komunalnim radnicima, kuvarima, novinarima... Svima koji su mi pomagali svih ovih godina. I naravno, hvala svima na pomoći i lekcijama koje su dali meni i mojim saigračima!

Ne mogu da zaboravim i vas prave navijače, hvala vam na ohrabrenju, zaštiti i ljubavi koju ste mi pružali svih ovih godina, ovo je bez sumnje najveća pobeda za mene. Takođe bih želeo da pomenem svoj tim i da im se zahvalim na svemu", poručio je Iljaramendi i na kraju se zahvalio svojim najbližima koji su sa njim prošli kroz sve lepe i teške momente u dosadašnjoj karijeri.

Iljaramendi je ponikao u Sosijedadu, a deo seniorskog sastava postao je 2010. godine. Klub je napustio samo između 2013. i 2015. godine, kada je kao velika nada španskog fudbala prešao u Real Madrid za obeštećenje od 32.000.000 evra. Na leto 2015. godine vratio se na Anoetu za duplo manju svotu novca.


tagovi

Asijer Iljaramendi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara