Ronaldo i Bruno Fernandeš (Reuters)
Ronaldo i Bruno Fernandeš (Reuters)

Nije ovo Ronaldo na kojeg smo navikli: Odbrana Votforda ga "uhapsila" i zaustavila Junajted (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 26.02.22. | 17:56

Kristijan Eriksen prvi put od srčanog zastoja prošlog leta igrao takmičarsku utakmicu, autogol Luke Milivojevića pomogao Barnliju da izbori bod u Londonu

Objektivno, za četvrtu poziciju Premijer lige, onu što garantuje grpnu fazu Lige šampiona već se bore i do kraja sezone boriće se Mančester Junajted, Arsenal i Totenhem. Trenutno je drže Crveni Đavoli, ali da bi je sačuvali pobede protiv ekipa iz zone ispadanja ne bi smele da budu dovedene u pitanje. Međutim, izabranici Ralfa Rangnika su već drugi put za manje od tri nedelje dozvolili sebi ozbiljan luksuz da prosipaju bodove protiv davljenika. Večeras im je na Old Trafordu odoleo Votford napravivši podvig koji mu je bio stran decenijama. Prvi put od 1985. godine Stršljenovi su osvojili bod na Olt Trafordu - 0:0.

Početkom decembra 2021. pedantni engleski statističari su ponudili podatak da nije postigao više odlulčujućih golova u Premijer ligi od Kristijana Ronalda. Iako, su u prvom delu sezone vođene debate da li je Portugalac uopšte bio potreban Junajtedu, ipak je u njegov prilog išlo to što je svojim pogocima donosio bodove ekipi. Međutim, već duže vreme nije tako. Seriju od pet mečeva bez prvenstvenog gola Ronaldo je prekinuo pre desetak dana protiv Brajtona, ali vlasnik pet zlatnih lopti, ponovo posti i to već više od 200 minuta.

Izabrane vesti

Danas jeste ulazio u šanse, počev od one iz petog minuta kada je pogodio stativu... Sredinom drugog dela nije u gol pretvorio idealno dodavanje Bruna Fernandeša, da bi u završnici meča pokušao sam sebi da iskreira poziciju za gol, ali su ga defanzivci Votforda s lakoćom "uhapsili". Ostao je Portugalac na samo dva pogotka iz poslednjih deset utakmica, a statistika, govor tela, nezadovoljstvo na licu govore da ovo, bar trenutno, nije više onaj Ronaldo na kojeg smo navikli, strah i trepet za protivničke odbrane i da je pitanje hoće li uspeti da se vrati na nivo kada je s lakoćom pebacivao brojke od 30 golova u sezoni.

Ronalda, ali i ceo Mančester Junajted zaustavila je treća najslabija odbrana Premijer lige, ona što je dozvolila rivalima da joj spakuju 47 lopti na mrežu. Fudbaleri Junajteda jesu pretili i žaliće za promašenim zicerom Bruna iz 20. minuta, ali nije da su naterali Bena Fostera da zaradi platu, jer je vremešni golman Votforda samo u dve situacije morao da interveniše. Pritom je postao najstariji golman koji je u Premijer ligi sačuvao mrežu na Old Trafordu, još od 2002. i Arsenalovog Dejvida Simena.

Junajtedov spasilac mogao je da bude Džejdon Sančo, ali je udarac reprezentativca Engleske koji je u poslednje vreme pokazivao naznake fudbala zbog kojeg je doveden, završio iznad prečke. Imao i Votford u poslednjim sekundama trominutne nadoknade svoju šansu da zavije Teatar snova u crno, ali je Isaili Saru, oko pola metra preciznosti nedostajalo da postigne spektakularan pobedosnosni gol.

U isto vreme, bodove su podelili Kristal Palas i Barnli koji je do remija 1:1 stigao zahvaljujući autogolu srpskog internacionalca Luke Milivojevića. Aron Lenon je početkom drugog dela ubacio loptu po zemlji, a nekadašnji fudbaler Crvene zvezde je nehotično sproveo u svoju mrežu i tako poništio prednost koju je njegovom timu već u devetom minutu done Džefri Šlup.

Najsrećniji posle termina od 16.00 u Premijer ligi jesu fudbaleri Njukasla, ali i Kristijan Eriksen koji je prvi put od srčanog zastoja prošlog leta igrao takmičarsku utakmicu. Trener Tomas Frank ga je poslao u igru od 52. minuta kada je njegova ekipa već zaostajala 2:0. Nije Danac uspeo da doprinese kakvom preokretu, ili smanjenju zaostatka, ali je dobio ovacije čitavog stadiona. Njukasl je sačuvao dva gola prednosti iz prvog dela zahvaljujući golovima Žoelintona i Džoa Viloka i na taj način nastavio beg od zone ispadanja.

Sredinom decembra, Njukasl je imao samo deset bodova iz 18 utakmica, a onda je počela serija koja i dalje traje - vezao je sedam mečeva bez poraza (četiri pobede i tri remija) i ako nastavi ovim tempom već u narednih nekoliko mečeva mogao bi da se probije i do gornjeg dela tabele. Trenutno ima 25 bodova, četiri više od zone ispadanja i osam manje desete pozicije i sredine tabele gde je truntno Brajton.

PREMIJER LIGA – 27. KOLO

Petak

Sautempton - Norič 2:0 (1:0)

/Adams 36, Romeu 88/

Subota

Lids – Totenhem 0:4 (0:3)

/Doerti 10, Kuluševski 15, Kejn 27, Son 85/


Brentford - Njukasl 0:2 (0:2)

/Žoelinton 33, Vilok 44/

Brajton - Aston Vila 0:2 (0:1)

/Keš 17, Votkins 68/

Kristal Palas - Barnli 1:1 (1:0)

/Šlup 9 - Milivojević 46AG/

Mančester Junajted - Votford 0:0

18.30: (11,0) Everton (6,50) Mančester Siti (1,28)

Nedelja

15.00: (2,20) Vest Hem (3,15) Vulverhempton (3,90)

Odloženo:

Čelsi - Vulverhempton

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester JunajtedvotfordNjukaslBrentfordKristijan Eriksen

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara