©Reuters
©Reuters

Nije pogodio Krstović, ali jeste njegova zamena! Leče jedinim udarcem u okvir gola izbeglo poraz u Udinama (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.10.23. | 20:32

Bez pobednika na Friuliju - 1:1

Nema pobede za Leče ni u četvrtoj vezano utakmici u Seriji A, ali drugi put uzastopno sastav Roberta Daverse uspeva da se vrati iz deficita od jednog gola i osvoji vredan bod u ovoj sezoni. Protiv Sasuola bod je osvojen golom Nikole Krstovića, a ovoga puta za novi korak na putu ka željenom opstanku u Seriji A napravljen je zahvaljujući zameni crnogorskojg golgetera, Robertu Pikoliju, koji je konačan rezultat protiv Udinezea na Friuliju postavio u 83. minutu utakmice - 1:1 (0:0).

Gosti su pritskali domaćina, posebno nakon vodećeg gola Florijana Tovana iz penala u 49. minutu, ali nisu stvorili veliki broj šansi. Na kraju, stigli su do izjednačenja iz jedinog šuta u okvir gola domaćina, ali nakon najbolje akcije na utakmici. Nikola Sansone je odlično centrirao sa desnog boka, a Pikoli odlično reagovao i poslao loptu iza leđa nemoćnog Marka Silvestrija.

Izabrane vesti

Nikola Krstović je kao i na svakoj utakmici ostavio posledni atom snage na terenu. Dobio je veliki broj duela na zemlji i u vezduhu, a dva pokušaja koja je imao završila su pored protivničkog gola. Na kraju, ispostavilo se da je Daversa izabrao najbolji mogući tajming da ubaci svežeg Pikolija, koji je dokrajčio dobro izmorenu odbranu Zebri.

Lazar Samardžić je proveo svih 90 minuta na terenu, konstatno je bio na lopti i ponovo bio ključna spona odbrane i napada svoje ekipe, mada mu je malo nedostajalo konkretnijih rešenja u završnici napada.

Obe ekipe su do golova mogle u prvom poluvremenu. Kod domaćina su pretili Tovan i Kamara, čije je udarce branio Valdimiro Falkone, dok su sa druge strane Gabrijel Strefeca i Mohamed Keba bili neprecizni, kao i ostatak ekipe tokom najvećeg toka utakmice.

Zebre su na početku drugog poluvremena pripretile preko Isaka Saksesa, što je bio uvod u vodeći gol Florijana Tovana. Ipak, gosti su uspeli da izvrše pritisak, a Daversa pogodi sa izmenama. Tražili su u Lečeu jedanaesterac zbog navodnog prekršaja nad Pontusom Almvistom, ali je arbitar Tremolada pokazao da se igra dalje. Daversa nije samo u pravom trenutku ubacio Pikolija, već i asistenta Sansonea, koji je u 77. minutu ušao umesto Strefece.



SERIJA A - 9. KOLO

Subota

Verona - Napoli 1:3 (0:2)

/Lazović 60 - Politano 27, Kvarachelija 43,55/

Torino - Inter 0:3 (0:0)

/Tiram 59, Martinez 67, Čalhanoglu 90+3 penal/

Sasuolo - Lacio 0:2 (0:2)

/Felipe Anderson 28, Luis Alberto 35/

Nedelja

Roma - Monca 1:0 (0:0)

/El Šaravi 90/

Bolonja - Frozinone 2:1 (2:0)

/Ferguson 19, De Silvestri 22 - Soule 63/

Salernitana - Kaljari 2:2 (0:0)

/Dija 85, 90+5 penal - Luvumbo 79, Viola 89/

Atalanta - Đenova 2:0 (0:0)

/Lukmnan 68, Ederson 90+5/

Milan - Juventus 0:1 (0:0)

/Lokateli 63/

Ponedeljak

Udineze - Leče 1:1 (0:0)

20.45: (1,45) Fjorentina (4,40) Empoli (7,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Nikola Krstović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara