(FOTO: Star sport)
(FOTO: Star sport)

Nije prvoaprilska šala: Umar Sadik na Bajernovoj listi želja!

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.04.21. | 17:26

I to piše čuveni AS

Da je danas 1. april, niko ne bi naseo na štos. Ali, pošto je dan šale prošao, ostaje vest za nevericu. Pogotovo što je objavio vrlo ugledni španski AS, koji ne baca „bombe“ tek tako.

A, vest glasi: Bajern Minhen je stavio Umara Sadika na listu želja za leto! Da, Bajern, prvak Evrope...

Izabrane vesti

S jedne strane vest zvuči potpuno nerealno, ali valja pogledati i iz drugog ugla: Darvin Nunjez je prošlog leta otišao iz Almerije u Benfiku u transferu vrednom 25.000.000 evra. Benfika nije isto što i Bajern, ali je i Umar Sadik na dobrom putu da debelo nadmaši učinak Nunjeza u Segundi iz prošle sezone.

Tvrdi AS i da je Almerija potpuno nezainteresovana za bilo kakve ponude i drži da je cena nigerijskog napadača, koji je do letos igrao u Partizanu, onolika kolika mu je otkupna klauzula u ugovoru: 60.000.000 evra. Ni cent manje. Pa, ako je neko baš zapeo da uzme Sadika, neka plati toliko, čisto da se ne razvlače bespotrebni pregovori.

A, list tvrdi i da će visine te klauzule da poraste na 80.000.000 evra ako se Almerija na leto izbori za povratak u Primeru! Sadik je od ogromne važnosti za Almeriju, jer kao najbolji strelac gura ekipu ka promociji u Primeru, što je imperativ za crveno-bele ove sezone. Njegov ugovor važi do 2025. godine.

Tvrde Španci da su i u Sevilji čvrsto rešeni da na leto dovedu Umara Sadika, pošto će Jusuf el Neni najverovatnije da se preseli u Englesku i jedno mesto za napadača će biti otvoreno. A, nekadašnji Partizanov golgeter oduševljava na Pirinejskom poluostrvu brzinom i konstantnim ulaženjem u šanse. Neverovatno je koliko je opasan po gol. Istina, imali smo mi to prilike da gledamo u Srbiji, ali i brojne Umarove promašaje, a on je to nastavio da demonstrira i u Segundi.

Svu priču oko Sadika intenzivno prati i Partizan, jer će profitirati od njegove dalje prodaje. Ako Almerija uđe u Primeru, crno-beli će dobiti fiksnih 3.000.000 evra bonusa, a imaće i 10 odsto od naredne prodaje. Ako crveno-beli ne izbore skok u elitni rang i reše da prodaju Umara, onda će klub sa Topčiderskog brda inkasirati čak 40 odsto od transfera!


tagovi

Umar SadikBajern MinhenAlmerijaFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara