Luis Alberto i Ćiro Imobile (©Reuters)
Luis Alberto i Ćiro Imobile (©Reuters)

Nije samo David Silva, bogate ugovore od Lacija dobijaju Imobile i Alberto

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.07.20. | 15:15

Sportski sektor široke ruke

Povratkom u Ligu šampiona Lacio je ispunio decenijski san i sada ne namerava da elitni status izgubi tako lako.

Uveliko traju pregovori sportskog direktora Iglija Tarea sa zastupnicima Davida Silve i po onome što se dosad moglo čuti Nebeskoplavi su prvi favoriti za potpis iskusnog španskog veziste. Ali, to nije kraj planova za dalji rast i napredak na Olimpiku. Ne samo što se intenzivno radi na jačanju sastava koji bi konačno mogao da zapreti Juventusu u šampionskoj trci, Simone Inzagi ovih dana insistira na tome da budu nagrađeni svi oni koji su izneli veliki teret na svojim leđima, doneli pehar nacionalnog Superkupa u vitrine i obezbedili grupnu fazu Lige šampiona posle više od dvanaest godina čekanja...

Izabrane vesti

Nedavno smo pisali o tome da su ambicije Lacija jako visoke i da je zbog toga Davidu Silvi spreman ugovor vredan ukupno 12.000.000 evra, odnosno 4.000.000 evra sa bonusima po godini saradnje. To je samo početak...

Lacio paralelno pokušava da završi i novi ugovor Ćira Imobilea, kako nekom sa strane ne bi palo na pamet da krene po najboljeg strelca Serije A. Da bi se ta ideja pretvorila u delo, Lacio je rešio da bude baš široke ruke i Imobileu ponudi duplo više para nego što je dosad zarađivao! Umesto dosadašnjih 2.500.000 evra, italijanski golgeter bi u budućnosti trebalo da zarađuje čak 5.000.000 evra čime bi postao najplaćeniji igrač u klubu!

Sportski direktor Igli Tare veruje da bi posao mogao da bude dogovoren ekspresno, a pomenuta suma novca bila bi zajedno sa lako dostižnim bonusima. Nije da Imobile nije zaslužio toliku platu posle sezone u kojoj je postigao 38 i namestio još osam golova u svim takmičenjima!

Kako rimski Korijere najavljuje, novom ugovoru može da se nada i Luis Alberto. Španski vezista je blistao kraj Sergeja Milinković Savića i zajedno sa srpskim reprezentativcem nosio vezni red Nebeskoplavih, pa je sezonu završio sa čak 16 asistencija! Kako se najavljuje Alberta čeka uvećanje sa 1.800.000 evra na 2.700.000, plus još oko 300.000 evra u bonusima. I to sve u trajanju do juna 2025. godine! Albertov dosadašnji ugovor važio je do juna 2022, a poslednjih meseci pominjala se mogućnost povratka u Primeru.

Kada se podvuče crta Imobile bi bio najplaćeniji igrač Lacija sa 5.000.000 evra, Sergej Milinković Savić bi bio drugi sa 4.600.000 evropskih novčanica po slovu ugovora parafiranog prošle godine, dok bi David Silva bio odmah iza sa 4.000.000, pa bi potom išao Alberto sa 3.000.000 evra. 

Lacio se ne šali!



tagovi

Luis AlbertoĆiro ImobileLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara