Džeko i Barela (AFP)
Džeko i Barela (AFP)

Nije Samp slučajno na dnu kad ima najsporijeg Ferarija na svetu: Inter nemilosrdan prema Stankoviću (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.10.22. | 22:38

Tim iz Đenove završio izlet u Milanu bez udarca u okvir gola, Barela nastavio da pogađa, rezervista Korea izveo potez utakmice

Reč kriza više se ne čuje u crno-plavnom delu Milana, a Inter je počeo da niže recke u Seriji A kao od šale, onako kako je to protiv klubova iz sredine i sa začelja tabele činio dve godine unazad. Uoči duela sa Sampdorijom Nerazuri su počastili trenera Sampa i svog nekadašnjeg velikana Dejana Stankovića aplauzima, pesmom i ovacijama, ali su mu nakon toga priredili 90 minuta nemilosrdnog tretmana na terenu. Tim iz Đenove okončao je duel 12. kola sa samo jednim udarcem u okvir gola, a Inter upisao i četvrtu vezanu prvenstvenu pobedu - 3:0.

Nije Sampdorija slučajno na dnu tabele i nije slučajno u društvu timova koji su primili najviše golova, kada joj zadnju liniju čuva najsporiji Ferari na svetu. Štoper gostiju Aleks Ferari bio je ubedljivo najslabija figura na stadionu Đuzepe Meaca i njegove razočaravajuće reakcije došle su do izražaja kod sva tri pogotka Intera. Počev od 21. minuta kada ga je nadvisio Stefan De Fraj, preko završnice prvog dela i trka Nikola Barele kod kojeg je izgledao kao Alisa u zemlji čuda, do vrhunske solo akcije rezerviste Hoakina Koree pred kojim se povlačio unazad umesto da pokuša da ga napadne, ili bolje blokira.

Izabrane vesti

Počeo je Simone Inzagi utakmicu sa napadačkim dvojcem Edin Džeko - Lautaro Martinez, ali golgeteri poslednjih nedelja mogu da budu opušteniji nego inače jer Barela radi stvari koje mu do skoro nisu bile svojstvene. Postiže golove u serijama. Večerašnji mu je bio četvrti u minulih pet utakmica. Reprezentativac Italije je u 44. minutu sjajno osetio da mu Alesandro Bastoni sprema poslasticu, i krenuo je u nezadrživ trk. A egzekucija - u rangu najboljih špiceva Evrope. Dvadesetak minuta ranije Čalhanoglu je namestio gol De Fraju, tako da su Nerazuri drugo poluvreme koristili da nametnu odgovarajući tempo i umrtve ritam utakmice. Ako izuzmemo nekoliko minuta stihijskog napadanja Sampdorije, to im je u velikoj meri i uspelo.

Inzagi je dvadesetak minuta pre kraja zamenio oba startna napdača ubacivši u igru Romelua Lukakua i Hoakina Koreu. Dok Belgijanac nije došao do novog gola sa klupe kao protiv Viktorije iz Plzenja, Argentinac je bljesnuo i posle trka od skoro 70 metara, raspalio po lopti i matirao Emila Audera.

Koliko je Sampdorija bila bezopasna u Milanu, govori i detalj da je prvi i jedini udarac u okvir gola uputio u 82. minutu kada je opasan šut Iganasija Puseta refleksno zaustavio Andre Onana. Jasan pokazatelj da timovi iz vrha tabele neće biti Sampdorijina ciljna grupa za osvajanje dragocenih bodova u borbi za opstanak.

Pred Sampdorijom koja se nalazi na 18. poziciju su do kraja takmičarske godine ipak na papiru znatno lakši ispiti od Intera - Fiorentina kod kuće, Torino u gostima i okršaj protiv Lečea u Đenovi. Inter se kao petoplasirani jeste približio zoni Lige šampiona, ima isti broj bodova (24) kao i Lacio i Atalanta u zoni Lige šampiona, ali mu raspored ne ide na ruku. Već narednog vikenda očekuje ga Derbi Italije protiv Juventusa, zatim domaćinstvo Bolonji, pa gostovanje Atalanti. Ako želi da se umeša u borbu za titulu, serija pobeda ne sme da stane do Svetskog prvenstva, a ni posle njega.

SERIJA A – 12. KOLO

Subota

Napoli - Sasuolo 4:0 (3:0)

/Osimen 4, 19, 77, Kvarachelija 36/

Leče - Juventus 0:1 (0:0)

/Fađioli 73/

Inter - Sampdorija 3:0 (2:0)

/De Fraj 21, Barela 44, Korea 73/

Nedelja

12.30: (4,60) Empoli (3,70) Atalanta (1,85)

15.00: (4,30) Kremoneze (3,70) Udineze (1,90)

15.00: (4,40) Specija (3,50)Fjorentina (1,95)

18.00: (1,50) Lacio (4,30) Salernitana (6,50)

20.45: (3,70) Torino (3,30) Milan (2,10)

Ponedeljak

18.30: (4,60) Verona (3,50) Roma (1,82)

20.45: (2,30) Monca (3,35) Bolonja (3,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

InterSampdorijaNikolo BarelaStefan De Fraj

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara