Romero u duelu sa Lukakuom (©Reuters)
Romero u duelu sa Lukakuom (©Reuters)

Nije stigao ni da debituje: Juventus produžio ugovor Romeru, pa ga poslao u Atalantu

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.09.20. | 19:28

Argentinac će naredne dve sezone provesti u Bergamu, nakon čega će Boginja provincije moći da ga otkupi

Za Kristijana Romera će Juventus izgleda biti samo usputna stanica u karijeri. Jer, kada je prethodnog leta dogovorio transfer u redove šampiona Italije za 26.000.000 evra, Stara dama je odlučila da ga Grifonima ostavi još godinu dana na pozajmicu. Po završetku nedavno okončanog prvenstva, Argentinac se vratio na Alijanc stadion, ali se u Torinu nije dugo zadržao. Italijanski novinar Đanluka di Marcio javlja da Romero novo poglavlje u karijeri otvara u Atalanti, kako se i pisalo prethodnih dana.

Pomenuti izvor navodi da se Boginja provinvije dogovorila sa Juventusom i da dve strane trenutno razmenjuju papire neophodne za zaključivanje čitavog posla. Romero će naredne dve sezone u Bergamu provesti kao pozajmljen fudbaler torinskog tima, nakon čega će Bergamaski, ukoliko 22-godišnji štoper igrama zadovolji zahteve Đan Pjera Gasperinija, imati opciju da ga otkupe za između 23.000.000 i 25.000.000 evra, s tim da pravo postati obavezau slučaju da ovaj zabeleži određeni broj nastupa u crno-plavom dresu, a Boginja napravi uspeh u Evropi. O kakvom se tačno podvigu Atalante radi još uvek nije poznato.

Izabrane vesti

Italijanski novinar takođe ističe da je Romero prethodno morao da produži ugovor sa šampionom Italije na još godinu dana, dakle do 2025. godine, kako bi posao mogao da se završi po pomenutom receptu.

Ostaje nejasno zbog čega je Juventus posle samo godinu dana, bez ijednog nastupa u crno-belom dresu, precrtao Romera, mada Andrea Pirlo već ima petoricu štopera u ekipi - Đorđa Kjelinija, Leonarda Bonučija, Matijsa de Lihta, Danijelea Ruganija i Meriha Demirala. Neko je jednostavno morao da "izvisi".


tagovi

JuventusAtalantaKristijan Romero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara