Pogodak Đenepoa (© Rueters)
Pogodak Đenepoa (© Rueters)

Nije svaki dan Čelsi: Siti ispao iz omiljenog kupa od najgoreg tima Premijer lige (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.01.23. | 22:57

Fenomenalan gol Đenepoa kao potvrda trijumfa Sautemptona

Nada Mančester Sitija da će sezonu okončati popularnim kvadriplom je ugašena. Želi da razbije proklestvo koje ga godinama prati i napokon osvoji Ligu šampiona, planira da stigne odbegli Arsenal i odbrani krunu u Premijer ligi, preskočio je prvu prepreku u FA kupu, ali je iz Liga kupa eliminisan. Na papiru najneatraktivnije takmičenje od pobrojanih ostalo je ove sezone van domašaja Pepa Gvardiole posle brodoloma sredinom prvog poluvremena na južnoj obali Engleske.

Od velikog favorita je bio bolji Sautempton, najgori tim Premijer lige, fenjeraš koji kraj svog imena ima samo 12 bodova. Opet, u meču eliminacionog karaktera, ispostavio se boljim od prvaka države, petostrukog osvajača ovog takmičenja u poslednjih šest godina – 2:0.

Izabrane vesti

Trijumf Svetaca dobija na značaju ako se zna da je ostvaren bez pomoći najboljeg strelca ekipe, Če Adams (autor osam golova dosad) ušao je tek polovinom drugog dela igre, kad je domaćin već stekao komotnu prednost i umešno je sačuvao. Uradio je to prepelim akcijama u razmaku od samo pet minuta: najpre je letošnji novajlija iz Bordoa, Seku Mara, iz prve poentirao na ubacivanje Lijanka (sećate se momka koji je igrao i za omladinsku reprezentaciju Srbije), da bi Musa Đenepo prvim golom u sezoni lobovao Štefana Ortegu i pokazao Pepu Gvardioli da je jedno braniti za Arminiju iz Biledelfa, a nešto sasvim drugo nositi „težak“ dres Sitija.

Bila je to najava da će Sautempton zabeležiti prvu pobedu nad Građanima posle šest mečeva čekanja i napredovati do polufinala, iako se u prvenstvu bori za opstanak.

Deluje poražavajuće za Gvardiolu i njegovo shvatanje fudbala, ali Mančester Siti je na Sent Mericu završio bez udarca u okvir gola!? Džaba posed lopte (73:27), džaba inicijativa, pa i sasvim pristojan tim na početku... Ekipa koja je prošle sedmice u razmaku od četiri dana dvaput lako dobila Čelsi nije ličila na sebe. Čak je katalonski stručnjak, shvativši da je vrag odneo šalu, početkom drugog poluvremena uveo Kevina de Brujnea, Nejtana Akea i Manuela Akadžija, kasnije i Erlinga Halanda, ali – interesantno – držao sve vreme na klupi Rijada Mareza, zasluženog za spojene trijumfe nad Plavcima.

I to mu se osvetilo, jer je taman ličilo da se Siti zahuktao posle pauze. Ovako...

Poslednji učesnik polufinala Liga kupa je Notingem Forest, pošto je na Siti graundu boljim izvođenjem jedanaesteraca eliminisao Vulverhempton.

LIGA KUP ENGLESKE - ČETVRTFINALE

Utorak

Mančester Junajted - Čarlton 3:0 (1:0)

/Entoni 21, Rašford 90, 90+5/

Njukasl - Lester 2:0 (0:0)

/Brn 60, Žoelinton 72/

Sreda

Notingem Forest – Vulverhempton 1:1, penalima 4:3

/Boli 11 – Himenez 64/

Sautempton – Mančester Siti 2:0 (2:0)

/Seku Mara 23, Đenopo 28/


tagovi

Liga kupSautemptonMusa ĐenepoSeku MaraMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara