Foto. Reuters
Foto. Reuters

Nije za staro gvožđe: Derbi Italije za potpis Aguera?

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.02.21. | 17:38

Tvrdi španski El Čiringito, isti medij koji je 2020. prvi izašao sa vešću da će Ašraf Hakimi u Inter

Otkako je Serhio Aguero stigao u Mančester Siti skoro da nije prošla sezona u kojoj ga povrede nisu udaljile sa dvocifrenog broja utakmica. U aktuelnoj su ga mučile povrede tetive, zatim mišića i taman kada se verovalo da će se vratiti na teren, u januaru je došla i korona zbog koje je propustio deset utakmica.

Građanima doduše i bez najboljeg strelca u istoriji kluba ide izvanredno. Zabeležili su rekodrnih 18 pobeda u svim takmičenjima i shvatili da se bez Aguera kojem ističe ugovor na kraju sezone i te kako može. Uz sve pehove, uz toliko propuštenih utakmica ove sezone gde je na svega devet nastupa upisao samo dva gola, Kun je i dalje tražena roba.

Izabrane vesti

Naime, već su ga kontaktirali Juventus i Inter koji bi u narednim nedeljama i mesecima mogli da prirede pravi derbi Italije za potpis iskusnog Argentinca. To je informacija koju je obelodanio španski El Čiringito, isti medij koji je 2020. prvi izašao sa vešću da će Ašraf Hakimi u Inter. Oba italijanska velikana su ove zime želela da se pojačaju na poziciji špica, a kako nisu nikoga doveli, za koji mesec, akcija ponovo kreće.

BELGIJA 1, 20.45: (1,30) KLUB BRIŽ (5,70) LEVEN (9,00)

Ne bi trebalo zaboraviti ni aspiracije Barselone da čoveka koji je u komovskoj vezi sa Lionelom Mesijem privoli na dolazak na Kamp Nou. I još nešto. Maurisijo Poketino je čovek koji takođe želi Aguera na Parku Prinčeva, a ako Sitijeva legenda poželi džakove novca, zna se ko je prvi favorit.

Za kraj, podsećanje na Aguerove impresivne brojke. Na 379 utakmica za Siti postigao je 256, a nemastio 73 pogotka. U Premijer ligi jedino su Alan Širer (260), Vejn Runi (208) i Endi Kol (187) češće tresli meže od Argentinca (180).  Za nacionalni tim ima 97 nastupa i 41 pogodak, a kombinujući golove za Independijente, Atletiko Madrid, Mančester Siti i Gaučose, dolazimo do brojke od 415! . Evropski velikani ga u 33. godini života još ne doživljavaju kao staro gvožđe, ali nije zgoreg podsetiti se njegove izjave da neće napustiti Građane dok se ne domogne titule prvaka Evrope.


 


tagovi

Serhio AgueroInterJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara