Komentari na vest

Nik Kendi među favoritima za kupovinu Čelsija, njegova ponuda značajno premašuje 2.400.000.000 evra

G

Gost555

pre oko 2 godine

Na kraju će ga Dragan Solak kupiti
S

Srecko Sojic

pre oko 2 godine

Samo Arapi ovi ostali su beda
д

д.г.

pre oko 2 godine

Отето- проклето.
m

mrki87

pre oko 2 godine

Kupovina Celzija,a lik proziva Zvezdu i Zvezdana!!! Kuda plovi ovaj brod ???
S

Saša_PFC

pre oko 2 godine

Nisam prozivao C.Zvezdu vec sam naveo zasto Arapi kupuju klubove po Evropi i na koji nacin se inace privatizuju klubovi u Svetu.Ovde vi navijaci Zvezde prizivate privatizaciju klubova a ja sam vam naveo primer ko ce i na koji nacin da privatizuje vas klub.Kada je Abramovic kupovao Čelzi a ti u tom trenutku verovatno nisi bio ni rodjen morao je da dokaze svaki zaradjeni dolar,morao je da prikaze projekat razvitka kluba,ulaganje u Čelzi je prve godine bio Milijardu dolara,nije smeo Abramovic ni jednog radnika da otpusti,stadion Celzija u tom trenutku je imao samo 2.tribine.dakle prikazao sam na prost primer kako funkcionise privatizacija u jednom normalnom i organizovanom drustvu naveo sam Terzica kao primer,mogao sam da navedem Miskovica kojem C.Zvezda duguje 20.god.8.mil.evra...zar mislis da kada bude privatizacija kluba Miskovic tek tako odustati od tih para...varate se pa taj Miskovic u godini kada je bio proglasen za najuspesnijeg privrednika u Srbiji pekarama koje su snabdevale njegove prodavnice nije platio hleb.Dakle privatizacija klubova u Srbiji nece ici kao sto se to eto radi recimo u Engleskoj...u trenutku kada je kupovao klub Abramovic je na svom racunu u banci imao 17.milijardi dolara a imao je obavezu da ulozi 1.milijardu....iako se znalo da ima novac ipak je morao da dokaze poreklo novca sto nece biti slucaj u Srbiji jer klubove u Srbiji nece privatizovati niko slican Abramovicu vec lice sa poternice.
S

Sasa_PFC

pre oko 2 godine

Naveo sam Zvezdana kao primer likova koji ce privatizovati klubove u Srbiji a nece Abramovic i slicni njemu.Naveo sam Zvezdana i nacin na koji funkcionise"uspesna"era kluba koji se jednostavno davi u dugovima i coveka koji je u Zvezdi napravio veci dug za 5.godina nego sto je bio dug u prethodnih 50.godina.Jedan Rendzer protiv kojeg ste vi igrali skoro je ugasen klub zbog duga od 24.mil.evra a vi dovodite pojacanja u polusezoni iako je dug u kasi 75.mil.evra uz obecanje da ce za sledecu sezonu jos vise da se zaduzite ali morate da znate....drzava Srbija vam je otpisala sve dugove (39.mil.evra) koje je mogla da vam otpise i vise nema sta da vam otpise.
@

@saska cvrc

pre oko 2 godine

Kompleksan i na spavanje.
P

Pfc prc

pre oko 2 godine

Sve znas, a osnove pravopisa ne znas 🤣 nemoze nemogu, neigra, neznamo...
S

Saša_PFC

pre oko 2 godine

Bitno je da si ti shvatio sta sam ja napisao,da sam u pravu i da nemozes nista da demantujes od svega sto sam naveo.
@

@Prc pfc

pre oko 2 godine

Pazi, da ti objasnim ukratko. Pametnom coveku objasniti da je pametan je poprilicno jednostavno, mozes u 2 recenice. Budali objasniti da je budala, nemoguca misija. Aj zdra'o.
D

Deniz

pre oko 2 godine

Naredna runda: Porodica Rikets, Saudi Media, Tod Boli, Nik Kendi. Jedino mi nije jasno zašto uzimaju u obzir Tod Bolija kad je vrijednost Čelsija govovo pola bogatstva koje posjeduje zajedno sa onim Švajcarcem sa kojim se udružuje. Od čega da živi klub?! Moj favorit je Nik Kendi i Muhamed Haridži (Saudi Media) prevashodno jer su deklarisani navijači Čelsija koji bi nastavili ulagat u klub. Dok Porodica Rikets i Tod Boli gledaju samo da obrnu novac i od Stamford Birdža naprave legalan poligon za obrt i pranje novca.
S

Saša_PFC

pre oko 2 godine

Sigurno ce na kraju neki Arapski konzorcijum da kupi klub iz prostog razloga...Arapi su odavno shvatili da biznis sa naftom polako je na sve manjem nivou iz tog razloga ulazu ogroman novac u turizam,kupovinu klubova i svuda gde na kraju stize gotov novac.Sada imamo priliku kako u Svetu funkcionise privatizacija kluba....mora svaki evro da ima pokrice i da bude siguran .Dakle nemoze da se pojavi tamo neki Terzic i da kaze ja placam toliko para a na kraju godine drzava otpise dug od 39.mil.evra.Jasno se ovde naglasava da jedina garancija za kupovinu je banka i svi koji imaju bilo koliko novca nemogu nista ukoliko banka ne aminuje kupovinu.Svuda u Evropi se gotovim novcem nista neplaca...kada u obicnoj prodavnici u Evropi placate nesto sa 50.evra....ona zena na kasi vas gleda bledo i odmah proverava novac.Tako isto vazi i za ovu pricu...keš neigra nikakvu ulogu vec kolicina na racunu i banka koja garantuje da ce taj novac na vreme biti uplacen tamo gde treba.Imamo slucaj u Srbiji gde C.Zvezda duguje javno 75.mil.evra i napravila je transfere u zimskom prelaznom roku barem u vrednosti od 5.mil.evra.Dakle dovela je u klub igrace vrednosti 5.mil.evra a vec duguju 75.mil.evra e to nemoze da prodje u normalnom drustvu.Pri tome neznamo ni jedan tacan transfer koliko je realizovan i kakav je ugovor dok za recimo ugovor Mesija ima stavke u kom tempu se isplacuju rate,koliko kome je pripalo novca od kluba do menadzera i igraca,cak ima stavku u ugovoru da doktor koji vodi brigu o Mesiju mora da radi u klubu i da se klub obavezuje da na svako okupljanje reprezentacije Argentine ima obavezu da pusti Mesija i doktora kluba da se stavi na raspolaganje selektora.Ovde niko nezna koliko je placen recimo Dragovic,Katai,Ohi,Dioni,Kanga,Sanoga i mnogi drugi igraci u klubu...sve sto znamo su samo nagadjanja i novinarska procena koji pise tekst....nigde nismo videli koliko je stvarni transfer.Ukoliko se desi privatizacija klubova budite sigurni da ce 80% lige jednostavno nestati....zavrsice kao Obilic ili ce igrati amaterski fudbal kao OFK Beograd.
D

Deniz

pre oko 2 godine

Slažem se Saša. Saudijska Arabija ima plan da do 2030 godine osamostali državu da ne zavise od naftnih derivata, a to što od nafte zarade da im je bonus. Projekat se zove Saudi Vision 2030 - رؤية السعودية ٢٠٣٠. Čak su i takse za hadžiluk podigli, od 4.000 evra, sada je oko 5.000, i tako dalje. To je samo banalan primjer. Od grada Džide(Džeda) prave novi Dubai, preko turizma, Formule 1, i tako redom. Finale Kupa Kralja se igrao u Rijadu, finale italijanskog kupa takođe. Živio sam u blizini tog stadiona u Rijadu, stadion je u rangu stadiona u Evropi. Ne bih se bunio da ih Saudijci uzmu, oni su strastveni za fudbalom, to se samo mora doživjeti.