(©AFP)
(©AFP)

Nikako da krene: Lion preuzeo fenjer Lige 1 iako je imao 25 šuteva (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.10.23. | 22:49

Lavovi i dalje bez pobede ove sezone, Klermon ih kao gost savladao 2:1

Velike probleme ima Olimpik Lion ove sezone i mogao bi prvi put od 1989. godine da se nađe u drugoligaškom karavanu francuskog fudbala. Odluka većinskog vlasnika kluba, Amerikanca Džona Tekstora, inače filmskog producenta, da postavi sebe za direktora oterala je dugogodišnjeg predsednika Žan-Mišela Olu posle 36 godina tokom kojih je izgradio imperiju i jedan od najuspešnijih klubova u državi. Pod njegovim vođstvom Lion je bio sedmostruki uzastopni prvak Francuske, redovan učesnik evropskih takmičenja, ali od proletos klub tone i nikako da se zaustavi.

Lion igra očajno ove sezone, večeras je u derbiju začelja sa Klermonom doživeo šesti poraz u devet utakmica, a kako još nema pobedu, reč je o najgorem nizu u klupskoj istoriji. Gosti su slavili 2:1 i predali fenjer rivalu da s njim u rukama traži put ka izlazu iz tunela.

Izabrane vesti

Očajno igraju Lavovi ove sezone, što je i dovelo do odlaska Lorana Blana, ali ni njegov naslednik Fabio Groso, nekadašnji prvotimac Liona, nije uspeo da popravi situaciju. A, kako nevolja ne ide sama, večeras ga je zadesio i sudijski previd igranja rukom posle kog je Klermon stigao do prvog gola. Bilo je to već u 10. minutu, kada je Šamar Nikolson primio loptu posle ispucavanja golmana Morija Dijaoa, zatim se poigrao sa Dejanom Lovrenom, pa na drugoj stativi pronašao usamljenog Muhameda Šama Saračevića. Reprezentativac Austrije samo se poklonio i poslao loptu u mrežu za svoj drugi gol ove sezone. Uzalud su se žalili fudbaleri domaćeg tima, Lovren umalo i fizički nasrnuo na arbitra, iz VAR sobe javljeno je da nije bilo nepropisnog igranja Klermonovog napadača. Bio je to nagoveštaj nove sumorne večeri na stadionu Liona.

Usledio je sjajan šut Joana Manjina u 35. minutu za nedostižnih 0:2. Domaćinima nije pomogao ni autogol Florena Ožea, momka rođenog u Lionu. Bilo je to u 52. minutu, imao je Lion dovoljno vremena da stigne makar do još jednog remija, ali ne i znanja. Istina, u pojedinim momentima ni sreće, jer je lopta išla tik preko prečke ili je Klermonov golman Dijao sjajno reagovao. Čak 25 udaraca uputili su domaći fudbaleri, ali tek pet lopti išlo je u okvir gola.

Istim rezultatom Klermon je slavio i u maju ove godine, a pre toga je pobedio 1:0. Odličan pokazatelj u kakvom stanju se trenutno nalazi Lion kada ga triput uzastopno savlada

Novi pokušaj za prvu pobedu ove sezone Olimpik Lion će imati 29. oktobra protiv još jednog posrnulog velikana, mada u značajno manjoj meri - Olimpika iz Marselja. Duel imenjaka odigraće se na Velodromu, s tim da domaćin iz Marselja prethodno na istom mestu ima meč Lige Evrope protiv AEK-a.

FRANCUSKA 1 – 9. KOLO

Petak

Avr - Nica 0:0

Subota

Pari Sen Žermen - Strazbur 3:0 (2:0)

/Embape 10pen, Soler 31, Ruiz 77/

Nica - Olimpik Marselja 1:0 (0:0)

/Gesan 79/

Nedelja

Lorijan - Ren 2:1 (2:1)

/Omari 4ag, Ture 45+1 - Blas 21/

Lil - Brest 1:0 (1:0)

/Jazidži 6/

Nant - Monpelje 2:0 (1:0)

/Mole 44, bamba 74/

Tuluz - Rems 1:1 (0:0)

/Dalinga 52 - Ričardson 48/

Monako - Mec 2:1 (1:1)

/Golovin 42, 55 - Kamara 4/

Olimpik Lion - Klermon 1:2 (0:2)

/Šam Saračević 10, Manjin 35/



tagovi

Olimpik LionLionFrancuska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara