Niklas Bentner (©AFP)
Niklas Bentner (©AFP)

Niklas Bentner: Ne verujem da je neko imao klauzulu da ne sme da pije do Nove godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.02.24. | 14:39

“Bio mi je potreban neko da me zauzda… Ali svi su mi govorili samo ono što sam hteo da čujem”, premotava film nekadašnji danski fudbaler

Kada mu se igralo – bio je baš prilično opasan. Samo što mu se igralo retko i prilično brzo je nestao sa velike scene. Pa i takav kakav je bio Niklas Bentner je odigrao više od 100 utakmica za Arsenal, branio boje klubova kakvi su Juventus, Volfzburg, Notingem Forest, Rozenborg, Kopenhagen… Nije loše, ali svestan je i sada 36-godišnji Danac – moglo je mnogo, mnogo više.

U dokumentarcu “Portret Niklasa Bentnera”, čija će se prva epizoda emitovati u ponedeljak na švedskoj striming platformi ViaPlay, momak iz Kopehagena priznaje da se nije uvek najbolje ponašao. Donekle i razumljivo, jer mu je plata u Arsenalu u jednom trenutku skočila sa 400 na 10.000 funti nedeljno.

Izabrane vesti

Pa opet, Lord Bentner je već sa 32 godine okončao karijeru. Nije mogao više. Sam je i kriv za to. Velika očekivanja su ga upropastila. Kako primećuje njegov bivši saigrač iz Arsenala Lijam Brejdi: “Što je bio uspešniji, to je bio gori. Mislio je da može samo da se zabavlja po žurkama i da pije”.

I sam Bentner je to naučio. Na teži način.

Kad ti se stari dešavaju tako brzo kao meni, to je zlatna šansa za nekoga da dođe i zauzda jednog mladog momka, da ga malo uokviri. Ali meni su svi govorili ono što sam želeo da čujem. Niko mi nije rekao ‘nemoj’, niko me nije upozorio na posledice. Teško je bilo. Duboko u sebi, znao sam da nisam gde bi trebalo da budem”, priseća se Bentner.

Sad, možemo svi da se pravimo pametni i držimo mu lekcije, ali ako ćemo da budemo realni: da je neko od nas sa 18 godina imao platu od 10.000 dolara nedeljno…

U isto vreme, bio sam takav da sam želeo da iskusim svet, da probam sve. Bilo bi zdravo da sam imao nekoga ko bi mi pomogao da smanjim taj apetit. Nekako, naučio sam da budem srećan u trenucima kada sam bio tužan. Ali što se tiče fudbala, verovatno nisam uvek radio najbolje stvari”.

Uostalom, treba li to da ponavlja čovek koji je kao tinejdžer trošio 100.000 funti za veče u kazinu, koji je sa 22 godine dobio dete sa 13 leta starijom baronesom – zato ga i zovu Lord – koji je tugu utapao u alkoholu i devojkama lakog morala koje su ga kasnije i ucenjivale.

Kad je zato išao u Kopenhagen menadžer mu je rekao da će morati da prhihvati da u ugovor ubaci klauzulu koja mu zabranjuje da pije alkohol do Nove godine (potpisao je ugovor 2. septembra).

Ne verujem da je neko imao takvu klauzulu u ugovoru. Prokleto legendarno” , smeje se sada Bentner.


tagovi

Niklas Bentner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara