Džastin Klajvert (©Reuters)
Džastin Klajvert (©Reuters)

Niko nikad kao Džastin Klajvert: Jedini u istoriji tresao mreže u šest najjačih liga

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.11.23. | 18:42

Tek treći fudbaler koji je to učinio u pet najjačih nacionalnih takmičenja

Veliku i važnu pobedu ostvario je Bornmut na gostovanju Šefild Junajtedu, u sudaru direktnih rivala za ispadanje u Čempionšipa. Druga vezana, a treća u protekla četiri kola što je Trešnjice lansiralo iz zone ispadanja u nešto mirnije vode s obzirom da upravo Šefild kao prvi tim ispod crte ima sedam bodova manje.

Trijumf rezultatom 3:1 (2:0) obeležio je Markus Tavernije sa dva pogotka, ali je u prvom planu ipak bio njegov partner iz napada Džastin Klajvert. Holanđanin je u svom desetom ligaškom nastupu za Bornmut ove sezone stigao do prvenca, a istim je uradio nešto što nikada ranije nije zabeleženo u profesionalnom fudbalu. Gol protiv Šefilda pogledajte OVDE.

Izabrane vesti

Naime, sin čuvenog centarfora Patrika postao je prvi fudbaler u istoriji koji je tresao mreže u šest najjačih lig evropskog kontinenta! Premijer ligu zaokružio je danas, pre toga je uspeo da bude strelac sa Romom u Seriji A, Nicom u Ligi 1, Valensijom u Primeri, Lajpcigom u Bundesligi i Ajaksom u Erediviziji.

Istovremeno, Klajvert je od ranije među tri igrača kome je to uspelo u pet najjačih nacionalnih takmičenja. Pre njega to su uspeli samo Rumunu Florin Radučoju (Milan, Espanjol, Vest Hem, Štutgart, Monako) i Stevan Jovetić (Fiorentina, Mančester Siti, Sevilja, Monako, Herta).

Džastin Klajvert nije baš povukao gene od svog oca jer nije tako rasan strelac, uprkos nesvakidašnjem ostvarenju. U Romi je na 68 utakmica postigao devet golova, u Ajaksu na 56 mečeva 13, u Nici (31-6), Valensiji (29-8), Lajpcigu (27-4) i sada Bornmutu prvenac u ukupno jedanaestom nastupu.


tagovi

Džastin KlajvertBornmut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara