Niko u 118 godina istorije Čelsija nije imao lošiji start od Lamparda

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.04.23. | 02:43

Nekadašnji as Plavaca doživeo četvrti poraz od dolaska na Stamford Bridž

Kako stvari stoje Čelsi u narednoj sezoni neće igrati evropska takmičenja. To je realnost Plavaca, koji su lagano eliminisani u četvrtfinalu Lige šampiona od Real Madrida, a u Premijer ligi se nalaze na 11. mestu, sa 17 bodova manje od pozicije koja vodi u elitno takmičenja naredne sezone.

Do kraja prvenstene trke ostalo je samo sedam mečeva, što ostavlja isuviše malo prostora da se stvari drastično promene.

Izabrane vesti

Ipak, Frenk Lampard je uveren da će se pojaviti svetlo na kraju sezone. Nekadašnji as Čelsija je večeras oborio neslavan rekord i postao prvi trener tokom 118 godina klupske istorije koji je zabeležio četiri poraza na početku svog mandata.

"Ovaj klub će se vratiti. Biće potreban rad i malo procesa. Mislim da su navijači cenili sinoćni učinak, bilo je trenutaka ove sezone kada to nisu osetili, tako da moramo da se uhvatimo za to i dođemo do rezultata u finišu sezone", rekao je Lampard.

Ipak, ova sezona se neočekivano pretvorila u noćnu moru, uprkos velikim ulaganjima novih čelnika na čelu sa Todom Bolijem.

"Imali smo sreće da imamo toliko uspeha ranijih godina, mnogi klubovi su sanjali naše rezultate u Premijer ligi i Ligi šampiona. Možda je ova godina ona u kojoj nismo mogli da budemo, ali to bi moglo da bude povezano sa promenama. Pre nekoliko godina nismo uspeli da uđemo u Ligu šampiona, ali smo osvojili titulu. Ima delova koje možemo da unapredimo kao klub. Večerašnja utakmica to pokazuje. Igrali smo dobar meč, ali smo izgubili".

Ima nešto i do mentaliteta samih igrača.

"Neki od ovih igrača se navikavaju na klub, nije bilo lako. Neki od najvećih igrača u Premijer ligi kada prvi put odu negde potrebno im je vreme čak i kada timovi igraju odlično. To je slučaj i sa nekim našim igračima", uveren je Lampard.

Klima u Premijer ligi se takođe promenila. Mnogo klubova konkuriše za Ligu šampiona i više niko nije siguran po tom pitanju.

"Klubovi su stabilniji od nas što se tiče sastava. Tako da ne možemo da idemo napred osim da shvatimo šta je potrebno da se vratimo. Razumem šta je potrebno kao igrač i trener - Liga šampiona. Moramo da postavimo visok standard. U mojih narednih sedam utakmica napraviću mini verziju toga", rekao je Lapard.


tagovi

Frenk Lampard

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara