Nikola Krstović (Reuters)
Nikola Krstović (Reuters)

Nikola Krstović se sve češće pominje u Interu

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.10.23. | 18:46

Bivšem napadaču Crvene zvezde raste rejting na Apeninima

Crnogorski napadač Nikola Krstović ima senzacionalan start karijere u italijanskoj Seriji A. Postigao je četiri gola na sedam utakmica i skrenuo pažnju na sebe. Između ostalih i mnogo većih klubova od Lećea poput Intera.

Iako su se letos mnogi čudili Lećeovom direktoru Pantaleu Korvinu kada je investirao u Krstovića i označio ga kao rešenje za napad žuto-crvenih, ispostavilo se da je stari lovac na talente opet imao dobar pregled tržišta i da nije izgubio njuh za talentovane napadače. Korvino je nekada na jugu Italije lansirao Vučinića, Božinova, Čevantona, a sada se Krstović ispostavlja kao dobitna opklada.

Izabrane vesti

Kalčomerkato, najveći italijanski portal posvećen fudbalskoj pijaci, danas piše da se Krstovićevo prezime sve češće pominje u Interovim kancelarijama. Direktor milanskog velikana Pjero Auzilio ga je i lično gledao na meču protiv Monce kada je Crnogorac postigao gol. Navodno je otišao zadovoljan viđenim i dobio neke odgovore koje je hteo. Za sada italijanski mediji nemaju više informacija osim da je Krstović zapisan u Interovoj bazi potencijalno interesantnih igrača.

Inter je letos promenio praktično celu napadačku liniju. Otišli su Lukaku, Džeko i Korea, a došli Tiram, Arnautović i Sančez. Ostala je samo prva zvezda Lautaro Martinez. Za sada ta rekonstrukcija ofanzivnog ne daje baš očekivane rezultate. Lautaro igra u sjajnoj formi i dao je 11 golova na 10 utakmica. Markus Tiram je takođe pogodak. Na 10 mečeva je upisao tri gola ali i čak sedam asistencija. Međutim, Arnautović ima tek jednu asistenciju i na dužoj je pauzi zbog povrede. Čileanski povratnik Aleksis Sančez ulazi sa klupe ali na šest mečeva nije zabeležio nikakav učinak.

Utisak je da Interu makar sa klupe fali drugačiji tip napadača od Sančeza. Tačnije, to je trebalo da bude Arnautović ali njega nema već nedeljama zbog povrede i neće ga biti još nekoliko nedelja. Zbog toga Nerazuri skeniraju tržište u potrazi za nekom klasičnom “devetkom” za januarski prelazni rok. Prethodnih dana se pominjalo ime iranskog napadača Mehdija Taremija ali on ima 31 godinu i Porto letos nije hteo da ga pusti u Milan za manje od 20.000.000 evra iako je ušao u poslednju godinu ugovora. Zbog toga im je Krstović sa 23 godine sve interesantniji i s pažnjom će pratiti njegov dalji razvoj u Lećeu.

Ali ako nastavi ovako da trese mreže, ni Leće neće biti lak pregovarač. Korvino je u prošlosti i te kako umeo da unovči svoje pogotke.


tagovi

Nikola Krstović

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara