Vojislav Gajić i Nikola Lazetić (Starsport)
Vojislav Gajić i Nikola Lazetić (Starsport)

Nikola Lazetić ide iz Voše! Lalatović traži brzog špica

Vreme čitanja: 5min | uto. 07.07.20. | 15:04

Predsednik Vojislav Gajić za MOZZART Sport o aktuelnom trenutku na Karađorđu i ambicijama da se napadne i grupna faza Lige Evrope i titula šampiona Srbije

Osvojen Kup i javno izrečena ambicija Nenada Lalatovića da će Vojvodina ovog leta napasti grupnu fazu Lige Evrope. Međutim, odmah na početku priprema i nova izjava popularnog Lale u kojoj je nastavio lično rat sa sportskim direktorom Nikolom Lazetićem, pa su se mnogi navijači Vojvodine zabrinuli da će – kao što se već više puta dešavalo – sve dobro urađeno u ovoj sezoni preko noći biti urušeno zbog neslaganja u klubu. Predsednik novosadske Stare dame Vojislav Gajić u kratkom intervjuu za MOZZART Sport podvlači ipak da se to neće dozvoliti, da će Voša sigurno biti jača nego prošle sezone i da će napasti ne samo grupnu fazu Lige Evrope, već i titulu šampiona Srbije.

Samo – bez Nikole Lazetića.

Izabrane vesti

Nisam ljubitelj takvog prepucavanja po medijima, zato se nisam ni oglašavao, iako sam naravno imao šta da kažem, ali nisam hteo zbog mira u kući. Gledajte, ljudi imaju svoje karaktere, ponekad i pritisak zbog rezultata, razne uglove gledanja, sve je na kraju ispalo dobro, ali... Generalno, takva situacija, saglasiće se svi da nije realno da nastavimo sa takvim odnosima. Imamo već određeni dogovor da u narednim danima raskinemo ugovor sa Lazetićem, da se rastanemo kao prijatelji“, bez uvijanja će Gajić u intervjuu za MOZZART Sport.

Ako ne Lazetić, ko onda? Već su do nas prostrujale neke glasine. Recimo, Milan Đuričić, doskorašnji pomoćnik Save Miloševića u Partizanu, pa i proslavljeni reprezentativac Miloš Krasić, mada smo njega pozvali i odmah nam je rekao da ne, jer...

Krasić je u mojoj kući maltene odrastao, kad je došao još sa Kosova, blizak je sa mojim sinom, viđamo se. Moja želja je da Krasić bude štagod u Vojvodini. Sjajan je čovek. Ali on ima ambicije da bude trener. I kad bude izrazio želju sigurno ćemo se dogovoriti, da li u omladinskoj školi ili kako već videćemo“, kaže Gajić.

Krasić dakle nije, a Đuričić ili neko drugi?

Prvo, moram da podsetim da smo od zime maltene radili bez direktra, to istina nije normalno i ne pada mi na pamet to više da radim. Ali ovog puta treba sve kockice da se slože da bi nekog sada postavili, da ne bude opet problema. I uveravam vas, do sada nije bilo nikakvih razgovora oko novog sportskog direktora“.

NEDOSTAJE NAM BRZINA U NAPADU

Momčilo Mrkaić  (©Starsport)Momčilo Mrkaić (©Starsport)

Biće ih već koliko sutra, jer za sredu u 15 sati zakazana je sednica Upravnog odbora na kojoj će se pričati po raznim temama. Između ostalog, Nenad Lalatović treba da iznese plan za narednu sezonu i razreši i neke igračke dileme.

Želim da čujem i šefa i sve članove UO. Šef nam kaže šta nama treba da bismo ozbiljno ušli u kvalifikacije za Ligu Evrope. Naravno, svaki navijač Vojvodine vidi da nam treba brzina u napadu, to je jasno. Dva ili tri igrača da budemo brži. ali prvo da šef stručnog štaba kaže ko mu treba, ko ne, ko treba da dođe, ako ima već neka imena da iznese... Sad, da li će se te želje i realizovati to je već druga tema“.

Pričaće se naravno i o odlascima. Već nekoliko meseci najaktuelniji u transfer spekulacijama je mladi vezista Mirko Topić.

Ja sam i zimus rekao da on ne ide nigde do leta i to se i desilo. UO naravno donosi odluku na moj predlog, ali biće kako ja kažem. Mlade igrače ne prodajemo, već da ih čuvamo do zime ili narednog leta, ali da onda to bude tri ili pet puta veća cena. Mi sad imamo petoricu ili šestoricu igrača koje sutra možemo da prodamo. Topić je tu naravno perjanica, ali ni ostali ne zaostaju. I ne samo mladi, tu je recimo Petar Bojić, videlo se u finalu Kupa kakav je majstor, svi bi ga hteli. Međutim, da li bismo mi sada bili zadovoljni cifrom to je opet druga tema. Svakako prvo šef treba iznese svoj plan. Možda nekog i prodamo, sigurno je samo da neće Vojvodina biti slabija no što je bila“, uverava Gajić.

Mirko Topić (©Starsport)Mirko Topić (©Starsport)

Uverava i da finansije – nisu problem.

Do poslednjeg dinara smo isplatili plate igračima, premije, čak i premije za Kup. Ni radnoj zajednici ništa ne kasni. Ima tu naravno nekih sitnih potraživanja drugih klubova za obeštećenje, ali vrlo brzo ćemo to rešiti. Sa jednim kvalitetnim prelaznim rokom bili bismo sigurno jedan od najstabilnijih klubova u regionu. A sešćemo i sa generalnim direktorom, sa generalnim sponzorom (Srbijagas, prim.aut) da vidimo i šta će se dešavati u narednih šest mesec. Ako budemo i dalje ambiciozni, a ne sumnjam da ćemo biti...“, nedorečen je ostao Gajić, pa smo priupitali.

Šta konkretno znači taj ambiciozni plan?

Kad sam došao rekli smo: stabilizacija, napadamo Kup, ali ozbiljno, i jurimo kvalifikacije za Ligu Evrope. Sve smo uspeli. I nećemo propustiti šansu koja nam se ukazala. Možda sada bude i lakše jer preskačemo prvo kolo kvalifikacija, a sve se igra na jednu rundu takmičenja, dakle do grupe – tri meča. Mi smo u pet dana dva puta savladali Partizan, nije to lako. Pokazali smo moć. I sve ćemo preduzeti da se ta Liga Evrope ove sezone zaista i desi. Kao što ćemo aktivno raditi i na tome da budemo u aktivnoj borbi, od prvog gola, za titulu u Srbiji. Da sve to kompletiramo ako je moguće. S tim da znamo da je ovo ipak fudbal i da ne ispadne sve onako kako si zamislio“.

PRIPREME NA VETERNIKU, PRIJATELJSKE U MAĐARSKOJ

Otežavajuća okolnost za Vojvodinu su zatvorene granice u Srbiji, pa i širenje korona virusa u samoj zemlji zbog čega će mnogi, kao što je Voša već uradila, otkazati put na Zlatibor. Što komplikuje malo izbor rivala za prijateljske utakmice.

Mi na Zlatibor ne idemo iz predostrožnosti, u trening centru ’Vujadin Boškov’ imamo fenomenalne uslove, mini-hotel, kuhinju, tu nekih problema nema. A definisali smo i utakmice. Bićemo gosti akademije ’Puškaš’ nekoliko dana, odigraćemo damo jednu, dve ili tri utakmice, zavisi koliko šef proceni da je potrebno. Uostalom, nismo mi, bar za sada, pretrpeli neke velike promene u ekipi pa da imamo baš toliku potrebnu da nešto uigravamo“, završava Gajić.

Lepo zvuči sve ovo. Samo da vidimo da li će biti sprovedeno u delo.


tagovi

Vojislav GajićNikola Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara