Nikola Maksimović (Star Sport)
Nikola Maksimović (Star Sport)

Nikola Maksimović rekao "da" četvrtom klubu u Seriji A, ide na štiklu Apenina

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.07.22. | 13:44

Gazzetta piše da je transfer u Leće praktično gotova stvar

Nikola Maksimović je vrlo blizu potpisa za svoj četvrti klub u Seriji A. Počeo je srpski defanzivac 2013. godine od Torina svoje italijansko putešestvije, zatim nastupao za Napoli, te Đenovu iz koje se sprema da ode godinu dana pre isteka ugovora. Milanska Gazzeta dello Sport javlja da je nekadašnji štoper Crvene zvezde dao čelnicima Lećea zeleno svetlo i da je transfer u klub iz Apulije praktično gotova stvar.

Čeka utanačenje detalja između dva kluba i moguće da će to biti pozajmica gde će Grifoni zadržati obavezu da isplate do primanja Srbinu koja nisu mala i iznose 2.000.000 evra godišnje. Kada je inicijalna vest da mu Leće i Panteleo Korvino nude priliku da ponovo igra fudbal standardno, problem za sastav sa juga Italije predstavljala je upravo velika plata, ali očigledno da će opcija biti pronađena.

Izabrane vesti

Samim tim, trebalo bi da postane novi komandant odbrane tima sa štikle Apeninskog poluostrva, a ujedno i njegovo peto pojačanje budući da su kao slobodni igrači već stigli Asan Kesej i Federiko Brankolini, a na pozajmice Đanluka Frabota iz Juventusa i Masimo Kolombo iz Milana.

Po dolasku na Luiđi Feraris sredinom septembra prošle godine, Maksimović je bio član startne postave, ali su ga povrede udaljile od terena na čak 15 utakmica. Potom je od 25. do 32. kola ponovo bio standardan, ali zbog novog peha sa povredom nije uspeo da pomogne timu da u završnici sezone izbori opstanak u italijanskoj eliti.

Ne bi trebalo da bude previše problema da se klubovi dogovore oko formule maksimovićeve selidbe sa severa na jug Italije budući da su nedovno isposlovali transfer Masima Kode. Leće je na prodaji iskusnog napadača zaradilo 1.500.000 evra.


tagovi

Nikola MaksimovićLetnji prelazni rok 2022LečeĐenova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara