Marko Nikolić (©Shutterstock)
Marko Nikolić (©Shutterstock)

Nikolić protiv VAR-a, sad je postalo lično: Ne volim ga, ubija dušu fudbalu

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.07.20. | 08:35

„Moramo da budemo gladniji, ne koristimo šanse“, kaže trener Lokomotive

Posle dve startne pobede, usledila su dva velika kiksa za Marka Nikolića. Lokomotiva nije uspela kod kuće da pobedi Krila Sovjetov (1:1), već se spasla golom u poslednjem minutu, a onda ni u subotu ponovo na svom terenu nije savladala Soči (0:0).

Dva gola su poništena Mašinovođama uz pomoć VAR tehnologije, a vrhunac malera je promašeni penal u sudijskoj nadoknadi. Ovim kiksevima Lokomotiva je dovela u opasnost osvajanje drugog mesta i karte za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Nažalost, izgubili smo dva boda. Bilo je jasno da će rival doći da igra defanzivan fudbal. Mislim da smo imali posed lopte oko 80 odsto, ali nam je nedostajala efikasnost u završnici napada. Moramo da budemo gladniji pobeda i golova da bismo bili efikasniji. Odbrana je bila bez greške, ali čeka nas rad da nađemo rešenja za utakmice kada se protivnik brani sa desetoricom“, rekao je Nikolić.

I još jednom je srpski trener istakao koliko ne voli VAR. U subotu mu je izbio dva boda iz džepa.

Odavno govorim da ne volim VAR. To je moje mišljenje, jer smatram da ubija dušu fudbalu. Time ne komentarišem odluke sudija, imali su dovoljno vremena da pregledaju snimke spornih situacija“.

Istakao je Nikolić i da nije poenta u promašenom penalu u 90 i nekom minutu, niti poništenom golu dva minuta pre toga, već da Lokomotiva mora da pronađe igru za celu utakmicu.

Protiv Krila smo postigli gol u poslednjim minutima meča, dali smo gol koji je poništen i promašili penal i protiv Sočija. Ali, ne možemo da pričamo samo o 90. minutu. Moramo da imamo utakmicu u našim rukama od startta, da budemo smireni i da postignemo gol. Ne koristimo šanse. A, kada igrate protiv tima koji se brani sa desetoricom, prilika za gol će uvek biti. Smao moraju da se iskoriste“, podvukao je Marko Nikolić.

Krasnodar sada ima sve u svojim rukama kada je borba za drugo mesto u pitanju, mada ga danas čeka težak zadatak protiv Zenita.


tagovi

Marko NikolićLokomotiva MoskvaRusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara