Marko Nikolić (©Reuters)
Marko Nikolić (©Reuters)

Nikolić slavi Kamanoa, Lokomotiva preskočila i Soči (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.03.21. | 19:03

Treći vezani trijumf Železničaka u ruskoj Premijer ligi za skok na četvrto mesto, blistao tandem Kamano - Žemaletdinov

Prijala je pauza Marku Nikoliću i njegovim izabranicima. Dobro su se posle turbulentnog okončanja prvog dela sezone pripremili za nastavak, pa su protiv Sočija došli i do trećeg vezanog trijumfa u prvenstvu (3:1). Lokomotiva je tako preskočila Leoparde iako ima isti bodovni saldo (37) i sada sedi na četvrtom mestu, koje vodi u Ligu Evrope. Nije ni Liga šampiona daleko, gradski rival Spartak je na četiri boda, prvoplasirani Zenit ima osam bodova prednosti u odnosu na sastav bivšeg trenera Partizana.

Soči je prvi deo okončao sa tri vezana trijumfa, potom je na startu drugog deklasirao Arsenal (4:0), ali je u minulom kolu remizirao sa Rostovom (0:0). Ako su izabranici Vladimira Fedotova prvi put na kolenima završili meč još od 29. novembra, kada su izgubili duel sa ekipm Urala.

Izabrane vesti

Nikolića može da raduje i sjajna igra Fransoe Kamanoa, velikog letošnjeg pojačanja, koje te kreće da se isplaćuje. Reprezentativac Gvineje je u avgustu stigao iz Bordoa za 5.500.000 evra, ali je tek u 22. kolu upisao prve pogotke u sezoni.

Prvi gol u ruskom prvenstvu upisao je u 42. minutu susreta sa Sočijem. Sjajno ga je uočio Rifat Žemaletdinov, poslao mu savršenu loptu, Kamano je pobegao odbrani Sočija i onda lobovao nemoćnog Džanaeva. Otišlo se sa 1:0 na odmor, da bi posle 12 minuta igre u drugom delu bivši napadač Žirondinaca duplirao prednost svoje ekipe. Nova briljantna lopta Žemaletdinova, ostao je Kamano jedan na jedan sa defanzivcem Sočija, bacio ga na travu i onda preciznim udarcem u bliži ugao naterao Džanaeva da ponovo vadi loptu iz mreže.

Fudbaleri Sočija su ovoga puta ekspresno odreagovali. Jusupov je već u narednom minutu prihvatio jedan odbitak na ivici peterca i efektnim volej udarcem prosto pocepao mrežu Lokomotive. U nastavku se pretežno igralo pred golom domaćina, ali je iskusni Giljerme bio raspoložen. Mučila se odbrana moskovskog sastava, ali je Brazilac sa ruskim pasošem upisao tri intervencije.

Sve je postalo jasno u 89. minutu, pukla je kontra, Žemaletdinov je briljantnu partiju krunisao i trećom asistencijom, proigrao je Fjodora Smolova, koji je sa ivice kaznenog prostora bio neumoljiv: poslao je pravi projektil u mrežu Sočija i postavio konačan rezultat.


PREMIJER LIGA RUSIJE – 22. KOLO

Petak

Himki - Rostov 1:0 (0:0)

/Mirzov 49pen/

Subota

Ural - Rotor 1:0 (0:0)

/Bicfalvi 83/

Arsenal Tula - CSKA 2:1 (2:0)

/Pantelejev 42 pen, Lomovicki 45 - Tiknizjan 90/

Zenit – Ahmat 4:0 (0:0)

/Karavajev 52, Azmun 64p, Dzjuba 74, Mostovoj 80/

Dinamo M. - Spartak M. 1:2 (1:1)

/Maslov 18ag - Mozes 30, Sobolev 63pen/

Nedelja

Ufa - Rubin 0:3 (0:2)

/Makarov 30, Kvaratškelija 42, Samošnikov 74/

Tambov - Krasnodar 0:4 (0:1)

/Kabela 27, Gazinski 68, Olson 75, Jonov 88 p/

Lokomotiva Moskva - Soči

/Kamano 42, 57, Smolov 89 - Jusupov 58/

***kvote su podložne promenama



tagovi

SočiMarko NikolićFransoa KamanoFjodor Smolov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara