Miloš Ninković (Foto: ©AFP)
Miloš Ninković (Foto: ©AFP)

Ninković i Vonderersi nanišanili treću uzastopnu pobedu

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.10.22. | 23:45

Tim iz Zapadnog Sidneja želi da protiv Brizbejna nastavi start iz snova, dok u Melburnu navijačke strasti pali veliki gradski derbi Viktorija i Sitija

Navijači Vonderersa iz Zapadnog Sidneja nisu mogli da požele bolji start sezone u A-ligi. Sa potpuno rekonstruisanim timom u kojem je 16 novih igrača, uključujući i Miloša Ninkovića, njihovi miljenici su zabeležili dve pobede bez primljenog gola, protiv Pert Glorija na domaćem terenu i protiv Viktorija u Melburnu. Istina, efikasnost im za sada nije jača strana, pošto su na oba meča postigli tek po gol – dva puta po 1:0.

U duelu sa Brizbejnom ove subote (8.00), pokušaće da poprave i taj segment svoje igre. S druge strane će im biti ekipa koja još nije postigla gol (0:0 s Mekarturom i poraz 0:2 od Melburn Sitija) i koja ima problem da pronađe koheziju na terenu, posle takođe velikih promena u sastavu.

Izabrane vesti

"I oni i mi smo na početku ove sezone nepoznanica za rivale, jer su timovi sasvim promenjeni u odnosu na prošlu sezonu. Brizbejn je doveo nekoliko dobrih pojačanja i ekipa su za poštovanje, ali mi smo veoma motivisani da nastavimo seriju pobeda i oseća se ta atmosfera kao pred mečeve sa Pertom i Viktorijem", kaže za Mozzart Sport Miloš Ninković.

Srpski as je u prve dve utakmice potvrdio da je pun pogodak Vonderersa, jer je njegovim dolaskom ekipa trenera Marka Rudana izvesno dobila na stabilnosti i kreativnosti u igri. Ninković je na prva dva meča sezone u A-ligi igrao po 80 minuta i pokazao da i sa 37 godina pravi razliku na terenu.

MELBURN VIKTORI – MELBURN SITI (10.45)

Ipak, najveću pažnju u Australiji ovog vikenda budi gradski derbi Melburna, između Viktorije i Sitija. Prema najavama lokalnih medija, interesvanje za ovaj meč je veliko i očekuje se rekordna poseta od ukidanja pandemijskih restrikcija koje su osakatile australijski fudbal tokom protekle dve sezone. Rekord trenutno drži duel Velington Finiksa i Pert Glorija na Novom Zelandu, kojem je prisustvovalo 24.105 gledalaca.

Može li Nani kao najveće fudbalsko ime koje je ove godine stiglo u A-ligu da prekine dominaciju Sitija, pitanje je koje najviše zanima navijače Viktorija. Portugalac se u prva dva meča nije proslavio, kao ni ekipa trenera Tonija Popovića, koja je pobedu protiv Sidneja (3:2) uprskala porazom na domaćem terenu u duelu s Vonderersima.

"Mnogo nam je drago što se očekuje velika poseta na derbiju. Želimo da dođe što više naših navijača, da zajedno uživamo u posebnoj fudbalskoj noći. Naši navijači osećaju to rivalstvo i strast, a kada je reč o gradskim rivalstvima, u nekim aspektima postoji i mržnja prema protivniku. Jednostavno, više od svega želiš da pobediš svog najvećeg gradskog rivala i to je isto tako svuda u svetu", kaže trener Viktorija Toni Popović, koji je prošle sezone podigao višestrukog prvaka Australije iz pepela.

U novom prvenstvu nisu počeli kako su očekivali, dok im gradski rival izlazi na derbi okuražen pobedama protiv šampiona Vestern Junajteda (2:1) i protiv Brizbejna (2:0). Poslednji međusobni meč završen je ubedljivom pobedom Viktorija od 3:0, a pre toga su zabeležena tri uzastopna remija.

Ove subote se još sastaju Njukasl Džets i Velington Finiks (8.00), a u nedelju su na programu mečevi Sidnej – Adelajd Junajted i central Koust Mariners – Pert Glori.


tagovi

Miloš NinkovićAustralija 1Vestern Sidnej Vonderers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara