Ninković produžio ugovor s Vonderersima

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.08.23. | 13:05

Iskusni srpski fudbaler predvodiće tim sa zapada Sidneja i u narednoj sezoni, koja će biti njegova deveta u australijskoj A-ligi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Forma je trenutna, a klasa je večna. Ova stara sportska krilatica sama se piše uz ime Miloša Ninkovića, i to uz dodatak - a godine su samo broj. Iskusni srpski fudbaler koji uveliko gazi 39. godinu i u narednoj sezoni biće lider Vonderersa sa zapada Sidneja, pošto je i zvanično potpisao novi, jednogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

Informaciju je u utorak uveče potvrdio njegov klub, navodeći u objavi da je time ispunjena jedna od najvećih želja trenera Marka Rudana.

"Oduševljeni smo što je igrač Miloševog kalibra produžio ugovor s klubom na još jednu godinu. Ninković ima beskrajno mnogo talenata i radujemo se što ćemo ponovo videti njegov uticaj na ekipu i u narednoj sezoni. Takođe, biće nam od izuzetno velike pomoći u vođenju i formiranju sledeće generacije igrača Vonderersa", izjavio je Rudan.

Miloš je prešao u redove Vondererdsa u junu 2022. godine, posle sedam sezona u gradskom rivalu Sidneju, gde je stekao status legende kluba. Međutim, sve što se dogodilo pre 15 meseci između srpskog veziste i njegovog tadašnjeg kluba bacilo je veliku senku na zajedničke godine, ali nikada neće izbrisati sve trofeje koje je Ninković doneo u vitrine Sidneja.

Dvostruki dobitnik Medalje Džonija Vorena za najboljeg fudbalera Australije napustio je nebesko-plave razočaran nepoštovanjem koje su pokazali prema njemu, kada su uslovljavali obnovu ugovora dobijanjem australijskog državljanstva i čak predlagali da završi karijeru i ostane u klubu kao službenik, ukoliko ne dobije pasoš do početka šampionata.

Ninkovićev prelazak sa istočne na zapadnu stranu grada izazvao je veliku buru sredinom 2022, a tokom sezone se čak javila i obostrana netrpeljivost, pre svega inicirana od strane trenera Sidneja Stiva Korike.

Imajući u vidu da je Ninković u međuvremenu dobio državljanstvo i da se dobro uklopio u novi tim Vonderersa, odigravši pritom jednu od glavnih rola u prvom plasmanu tog kluba u plej-of posle šest posnih sezona, jasno je da njegova odluka ma koliko da je bila teška ipak je bila pun pogodak za njega i tim sa zapada Sidneja.

Miloš je prošle sezone odigrao ukupno 21 utakmicu i zabeležio šest asistencija, a još bolji učinak sprečila je povreda lista koja ga je na skoro dva meseca odvojola od terena.

Posle potpisivanja novog ugovora, Ninković je izrazio zadovoljstvo što će nastaviti svoj put u Vonderersima.

"Veoma sam srečan i zahvalan klubu jer mi je dao šansu da budem deo tima još godinu dana. Mislim da još uvek mogu da pomognem ekipi da ostvari ciljeve, kako igrom na terenu, tako i iskustvom i uticajem na razvoj mladih igrača van njega", rekao je Ninković.

Nova sezona u A-ligi počinje u oktobru, a Vonderersi će posle povratka u gornji dom pokušati da naprave bar korak više u ovoj sezoni i probiju se dalje od prvog kola plej-ofa, gde ih je u maju ove godine zaustavio ljuti gradski rival Sidnej.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Miloš NinkovićVestern Sidnej Vonderers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara