Ševčenko, Eremenko, Malinovski i Ninković u dresu Dinama ©Reuters
Ševčenko, Eremenko, Malinovski i Ninković u dresu Dinama ©Reuters

Ninković: Ševa stalno pričao o taktici, zavisiće od Malinovskog, voleo bih da Jarmolenko obeleži turnir

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.06.21. | 08:30

"Biće im teško da prođu grupu, koja je prilično neugodna, to bi bio veliki uspeh", poručuje as Sidneja

Očekivanja u ukrajinskoj fudbalskoj javnosti su velika, veća nego nekih ranijih godina, pa će odlična selekcija Andreja Ševčenka, pored Holandije, Austije i Makedonije, morati da se nosi i sa određenom dozom pritiska na Evropskom prvenstvu. Uostalom, za to je i sama zaslužna, posle blistavih igrara u kvalifikacijama za ovaj turnir.

Miljenik Zvezdine publike Miloš Ninković, koji je devet godina nosio dres tamošnjeg giganta Dinama iz Kijeva, veruje da bi Ukrajina mogla da bude važan faktor Evropskog prvenstva, ali da bi najveće komplikacije upravo mogla da ima u grupnoj fazi takmičenja.

Izabrane vesti

"Iskreno, verujem da su mnogo bolji nego što su ranije bili, mogu da naprave iznenađenje, ali moje je mišljenje da će im biti teško da "izađu" iz grupe, koja je prilično neugodna i kvalitetna. Igrali su jako dobro, ponavljam, mogu da naprave rezultat, ali mislim da bi prolaz iz grupe predstavljao stvarno veliki uspeh", počeo je Miloš Ninković razgovor za Mozzart Sport.

(1,73) HOLANDIJA (3,60) UKRAJINA (5,40)

Povrede su Ukrajincima malo pokvarile raspoloženje pre turnir, tu se pre svega misli na izostanak Konopljanke, koji je bio izuzetno važan igrač reprezentacije i tog sistema 4-3-3 u kojem su blistali u kvalifikacijama za Euro.

"Jeste, Konopljanka je jedan od najboljih njihovih igrača i stvarno vrlo važan igrač za celu ekipu. Takođe, Jarmolenko je igrao, pa nije igrao, biće im jako teško. Malinovski je jedini u pravoj formi, od njega će dosta toga zavisiti kada je u pitanju njihova igra. Imao je sjajnu sezonu u Atalanti, iako je reativno mlad pravi je lider, tu je kada treba da napadaju, isto tako i kada treba da se smiri igra, stvarno je odličan igrač".

©Reuters©Reuters

Malinovski i Zinčenko su glavne zvezde ekipe, ali Ninković ima svog aduta u ovoj selekciji.

"Da, pored Malinovskog i Zinčenko je imao vrlo dobru sezonu u Mančester Sitiju, ali ja bih voleo da Andrej Jarmolenko bude taj koji će obeležiti turnir u ovoj reprezentaciji. Stvarno je odličan igrač, igrao sam sa njim u Kijevu kada je počinjao. Bio je povređen, nije imao mnogo sreće, nadam se da će mu se sve vratiti na Evropskom prvenstvu".

Deluje da je Ševčenko pored moderne igre, reprezentaciji usadio i taj pobednički mentalitet. Što je bi moglo da bude ključno na turniru.

"Mislim da je Ševa (Andrej Ševčenkov, prim.aut) to sve dobro uklopio. Imaju jako dobre pojedince, ali pre svega pravu timsku igru. On je bio jedan od najboljih evropskih špiceva u poslednjih 20 godina, uneo je pobednički mentalitet u ekipu, uostalom i sam je bio veliki pobednik".

Ninković je sa Ševčenkom odigrao jednu sezonu u Dinamu i još tada spoznao njegov trenerski potencijal.

"Jeste, pokazivao je trenerski dar. On, Ognjen Vukojević i ja smo zajedno ručali i večerali, stalno je pričao o taktici. Radio je sa vrhunskim trenerima tokom karijere, očekivao sam da će postati ozbiljan trener. Uradio je mnogo dobru stvar što je uzeo Maura Tasotija za pomoćnika, koji je bio najbliži saradnik Karla Anćelotija u Milanu,".

Ševčenko je na selektorsku poziciju stigao posle katastrofalnog učešća Ukrajinaca na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine (tri poraza, gol razlika 0:5), a ključna stvar je bilo to što je legendarni as Milana dobio poverenje i nakon neuspelog plasmana na Mundijal u Rusiji dve godine kasnije.

"Verovali su njega, možda bismo i mi mogli malo da se ugledamo na njih, da damo više vremena selektorima. To nije trener u klubu, nije u situaciji da svakodnevno radi sa tim igračima, zbog toga su vreme i stpljenje od ključne važnosti".

Ninković poručuje da neće sa "navijačke strane" gledati Evropsko prvenstvo, jer nema reprezentacije Srbije.

"Iskreno, nemam nekoga koga posebno simpatišem. Igrao sam sa Jermolenkom, Ševom i još nekim igračima, pa neka bude Ukrajina. Pošto nema nas, moraću za njih da navijam. Iskreno mislim da bi mogla Engleska konačno mogla da uradi nešto ozbiljnije, imaju mlade i izuzetno dobre igrače. Sa druge strane, Francuska je glavni favorit, znaju kako se igra na ovakvim turnirama, ali voleo bih da vidim da Englska napravi nešto veliko", poručuje Miloš Ninković.


tagovi

Miloš NinkovićAndrej ŠevčenkoRuslan MalinovskiAndrej JarmolenkoEuro2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara