Miloš Ninković (©AFP)
Miloš Ninković (©AFP)

Ninkovićev Sidnej spustio gas pred plej-of

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.08.20. | 07:58

Šampion obezbedio prvo mesto u ligaškom delu sezone, pa nije veliko iznenađenje dva vezana poraza. Adelejd bi pobedom protiv lidera bio blizu mesta u doigravanju u najjačoj ligi Australije

Bliži se kraj ligaškog dela sezone u najboljoj ligi Australije. Svi timovi treba da odigraju 26 utakmica, a onda sledi ključni deo sezone – plej-of. U njemu ima mesta za šest ekipa, s tim da najbolje dve propuštaju prvu rundu, a ekipe od treće do šeste pozicije igraće baraž za plasman u polufinale.

Titulu od prošle sezone brani Sidnej za koji već pet godina igra Miloš Ninković, nekadašnji reprezentativac Srbije i bivši fudbaler Čukarikog, kijevskog Dinama, Evijana i Crvene zvezde. Iskusni vezista je glavna zvezda tima koji je obezbedio čelnu poziciju pred plej-of. Srpski veteran ove sezone je postigao pet golova, a imao je i tri asistencije. Prvi strelac tima je Englez francuskog porekla Adam le Fondr koji je postigao 18 pogodaka.

Izabrane vesti

Fudbaleri Sidneja su spustili gas u poslednjim mečevima. Vezali su dva poraza u prvenstvu od Melburn Sitija i Njukasl Džetsa i kao da jedva čekaju kraj ligaškog dela sezone i početak plej-ofa kada nema prava na kiks (igra se samo jedna utakmica).

Iako je nominalno domaćin, Adelejd će igrati danas (11.30) protiv šampiona u Sidneju na stadionu ANZ. Adelejd nije poražen posle restarta sezone proteklog meseca. Ima sedam bodova u prethodna tri kola i blizu je plasmana u plej-of. Trenutno je na šestoj poziciji, ali prete Njukasl i Vestern Junajted. U slučaju pobede Adelejd može i do četvrte pozicije.

Ove sezone, Sidnej je bio uspešniji u duelima sa Adelejdeom. Ima dve pobede, 2:1 na svom terenu i u gostima 3:2. Prethodne četiri utakmice ovim timova rešio je branilac krune u Australiji. Trener Sidneja Stiv Korica mogao bi da odmori ključne igrače. Pre dva kola u meču protiv Njukasl Džetsa, Ninković je bio na klupi za rezerve i ušao je u igru u poslednjih pola sata. Očigledno i trener Sidneja kalkuliše u finišu prvenstva kako bi imao odmorne i zdrave igrače za dve utakmice koje bi mogle opet da donesu trofej najbolje ekipe na najmanjem kontinentu.

Motiv je na strani Adelejda koji je u prošlom kolu pobedio Pert sa 5:3. Za ovaj tim igraju dvojica Skandinavaca, Danac Mihael Jakobsen i Norvežanin Kristijan Fardal Opset. Najbolji strelac tima ove sezone je Rajli Mekgri sa 10 golova.

AUSTRALIJA

Četvrtak

11.30 (2,75) Adelejd (3,30) Sidnej (2,40)

Petak

11.30 (2,45) Vestern Junajted (3,25) Sidnej Vonderers (2,75)

Subota

09.30 (1,60) Pert (3,70) Melburn Viktori (5,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Sidnej FCAustralija 1AustralijaSidnejMiloš Ninković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara