(©Starsport)
(©Starsport)

Nišlijama “srpski El Klasiko”: Radnički uplivao u mirnije vode, Marjanović i Škrbić potpisali poraz Napretka

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.05.23. | 20:40

Tim Dragana Šarca upisao prvu pobedu u plej-autu, Čarapani još nisu osigurali opstanak

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Pod Bagdalom je Radničkom gorelo pod nogama, ali u srpskom El Klasiku nisu mu bile vezane. Dobile su Nišlije derbi u Kruševcu, ponajviše zahvaljujući Miljanu Škrbiću i Saši Marjanoviću, koji je načeo Napredak, klub čiji je dres nekada nosio. Tim Dragana Šarca upisao je prvu pobedu u plej-autu i pobegao iz opasne zone – 2:1 (2:1).

Izabrane vesti

Nastavljena je tradicija u duelima Napretka i Radničkog: opet su pljuštali golovi. I na sedmoj uzastopnoj utakmici velikih rivala mreže su se tresle – palo ih je 25 u tim susretima – a domaćin nije uspeo da anulira prednost Meraklija izgrađenu u prvih pola sata, pa su se Nišlije tako revanširale za poraz s početka prolećnog dela sezone u Lazarevom gradu.

Iako je Dragan Šarac imao zamisao da krene sa Nemanjom Belakovićem, povreda bivšeg igrača Čukaričkog sprečila ga je da upiše minute u 71. srpskom El Klasiku. Na teren je zato od starta morao Stefan Cvetković, a isti igrač upisao je dve asistencije već u prvom poluvremenu.

Stefan Jovanović je u 16. minutu loše je odregovao, praktično vratio posed gostima, što je u nastavku Radnički iskoristio, a Saša Marjanović upisao gol protiv bivšeg kluba. Mogao je Mićin nedugo zatim da duplira prednost, ali je šutirao pravo u Savića. No, u 30. minutu Nišlije su, ipak, stigle do osetnog vođstva. Jamkam je probio po desnoj strani, a lopta od Cvetkovića stigla do Škrbića, koji ju je uz pomoć stative smestio u mrežu, upisavši četvrti gol na proleće. Činilo se u tim trenucima da je Radnički na sigurnom putu do trijumfa posle sva tri poraza u plej-autu. Ali, nekoliko minuta kasnije Nišlije su i te kako morale da “brane” pobedu.

Otvoren fudbal pod Bagdalom, bez dominacije bilo kog sastava, nekako je najavio da će i Napredak dočekati svoje minute. Najbolju priliku u dotadašnjem toku meča pred golom Stevanovića imao je Čečarić. Sjajno je šutirao posle Krstićevog prekida, ali je mladi golman gostiju odlično odregovao. Lopta je u nastavku akcije stigla do Putinčanina, ovaj probao da je vrati u šesnaesterac, ali ju je zaustavio Varga. Pomislio je glavni sudija Novak Simović da je bek Nišlija to uradio neporopisno, dosudio kazneni udarac, ali je ga je VAR naterao da pažljivije pogleda snimak i odluka je preinačena.

Bili su nezadovoljni u sastavu domaćina posle nove odluke sudija, a najdeblji kraj je izvukao Knežević, koji je, iako van granica igrališta, zaradio isključenje. Ta šansa (ili više od toga) kao da je bila inicijalna kapisla za Čarapane, koji su u poslednjem minutu nadoknade prvog poluvremena uspeli da prepolove prednost Meraklija. Čečarić je napravio pravu konfuziju u odbrani gostiju, no ni on ni Đorđe Jovanović nisu uspeli da se snađu pred golom rivala, na loptu je natrčao Bastajić i plasirao je u mrežu za 1:2 na poluvremenu u Kruševcu.

Napredak je u drugo poluvreme ušao daleko ozbiljnije i otresitije od Radničkog. Ostaju u tom periodu upisane šanse Jovanovića, Šarića, Bastajića, Čečarića i Zogovića (gađao prečku), ali su i Stevanović i defanzivci Radničkog uvek bili na visini zadatka, pa su gosti uspeli da odnesu možda tri ključna boda za opstanak iz Lazarevog grada.

NAPREDAK - RADNIČKI NIŠ 1:2 (1:2)

/Bastajić 45+3 – Saša Marjanović 16, Škrbić 30/

Kruševac

Stadion: Mladost

Sudija: Novak Simović

Crveni karton: Knežević (42, van terena, Napredak)

NAPREDAK: Savić 6,5, Kerkez 6, Đeković 6, Jovanović S. 5, Vukajlović 6 (od 46. Prijović 5,5), Krstić 6 (od 46. Stanković 5,5), Putinčanin 6, Jovanović Đ. 5,5 (od 65. Matić 5,5), Šarić 6 (od 87. Zogović), Bastajić 6,5, Čečarić 5,5

RADNIČKI: Stevanović 7, Etongu 6,5, Jamkam 6,5, Varga 6, Stojanović 6, Marjanović St. 5,5, Pejović 5,5, Marjanović Sa. 7, Mićin 5,5 (od 60. Jovanović 5,5), Cvetković 6,5 (od 60. Mesarović 5,5), Škrbić 6,5 (od 77. Petrov)

Igrač utakmice: Saša Marjanović (Radnički) 7.

MOZZART BET SUPERLIGA - PLEJ-AUT - 34. KOLO

Nedelja

Mladost GAT - Spartak 1:1 (0:0)

/Milić 57 - Ado 82/

Javor - Kolubara 2:0 (1:0)

/Kembel 12, 52/

Utorak

Mladost Lučani - Radnik 2:0 (2:0)

/Mirić 5, Silađi 12/

Napredak - Radnički Niš 1:2 (1:2)

/Bastajić 45+3 - Marjanović 15, Škrbić 30/



tagovi

Napredak KruševacRadnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara