Bogdan Planić u duelu sa Đovanijem Lo Selsom (©Reuters)
Bogdan Planić u duelu sa Đovanijem Lo Selsom (©Reuters)

Ništa od AEK-a, Planić još dve godine u Makabi Haifi

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.06.22. | 20:26

Izraelski klub rešio da zadrži jednog od najboljih igrača

Grčki mediji su pisali o interesovanju AEK-a, ali Makabi je rešio da zakopa sve glasine. Kako prenose izraelski portal One, Bogdan Planić ostaje u redoovima tima iz Haife. Aktuelni šampion Izraela već neko vreme pregovara o produžetku ugovora sa srpskim štoperom i očekuje se da uskoro obelodane nastavak saradnje na još dve godine.

Planić je sa Makabijem uzeo duplu krunu u nedavno okončanoj sezoni, a uvršten je i u idealni tim prvenstva u izboru Instituta za sportske studije i istraživanje CIES. Upisao je 47 nastupa u stim takmičenjima (proveo 4,056 minuta na terenu).

Izabrane vesti

U klub je stigao šestog septembra 2020. godine, a aktuelna saradnja mu ističe narednog leta. Ipak, Makabi je rešen da mu da novi ugovor kako bi odbio zainteresovane strane poput AEK-a.

Kako se navodi, Atinjani ne spadaju u timove iz Grčke koji imaju više novca od izraelskog šampiona za ugovore i pojačanja. Uvereni su u Makabiju da će uspeti u svojoj nameri, jer je jasno da je Planić ostavio dubok trag za dve godine u klubu (osvojio titulu i u prvoj sezoni, minulog leta i Superkup).

Ovaj 30-godišnji fudbaler rodom iz Užica karijeru je počeo u Slobodi. Igrao potom za Žarkovo i užičko Jedinstvo, pre nego što je stigao u OFK Beograd. Mestom u Timu sezone Superlige kupio je Crvenu zvezdu, koja ga leta 2014. godine seli u svoje redove. Nije se ipak snašao, pa se vratio u OFK posle samo šest meseci.

Leta 2016. godine pojačao je Vojvodinu i ponovo se izborio za 11 najboljih u sezoni. Najveće uspehe u karijeri ipak je beležio u inostranstvu. Najpre sa FCSB-om, sa kojim je 2020. godine bio i prvak Rumunije. Žetvu trofeja nastavio je sa Makabijem, a izgleda i da skorije neće menjati sredinu.



tagovi

Makabi HaifaBogdan PlanićAEK AtinaLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara