©AFP
©AFP

Ništa u životu nije sigurno osim katastrofalnih grešaka Harija Megvajera (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.09.23. | 23:07

Englezi savladali Škotsku u prijateljskoj utakmici (3:1), štoper ponovo u centru pažnje

Škotska u impresivnoj formi i Engleska čiji navijači ne pamte dominantnu pobedu protiv iole ozbiljnijeg rivala, nagoveštavali su znatno neizvesniji susret od onog koji je večeras viđen u Glazgovu, a koji su obeležili gostujući igrači. Jubilej najstarije međunarodne utakmice na svetu i 150 godina rivalstva u potpunosti je protekao u znaku izabranika Gereta Sautgejta koji su jednog od najvećih protivnika savladali 3:1.

O kom stepenu rivalstva se radi na najbolji način oslikla je uvertira u susret i zvižduci himni gostiju uprkos činjenici da se radi o prijateljskoj utakmici svečanog karaktera. Obe reprezentacije bez kalkulacija krenule su po ceo plen, a pobedničke ambicije opravdali su samo Englezi.

Izabrane vesti

Na krilima Džuda Belingema Gordi Albion jeuspeo da savlada velikog rivala, međutim strelcu i asistentu večeras pripašće tek sporedna uloga pored Harija Megvajera. Štoper koji je godinama unazad sinonim za neshvatljive greške i zbog neobjašnjivih reakcija redovna tema ironičnih objava na društvenim mrežama upotpunio je bogatu kolekciju kikseva večerašnjim autogolom.

Na vatreni doček Foden je odgovorio golom u 32. minutu, dok je trominutni hladni tuš upotpunio pogodak Belingema. Period u kojem su se urušile ambicije Škotske nagovestio je prvi poraz domaćina u 2023. godini posle niza od pet pobeda u isto toliko utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Ipak, neizvesnost je u nastavku susreta vratio Megvajer još jednim potezom za kompilaciju grešaka na nivou amaterskog fudbala zatresavši sopstvenu mrežu posle oštrog centaršuta Robertsona.

Autogol štopera Junajteda ostavio je u životu Škote do 81. minuta kada je Hari Kejn na proigravanje Belingema za konačnih 3:1.


Škotska - Engleska 1:3 (0:2)

/Megvajer 67ag - Foden 32, Belingem 35, Kejn 81/


tagovi

reprezentacija škotskereprezentacija EngleskeHari Megvajer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara