(Reuters)
(Reuters)

Nisu baš svi brzi: Dinamo izvisio za bivšeg kapitena, ali će Ademi opet na Maksimir

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 02:17

Živo je bilo tokom ponedeljka u Zagrebu

Ništa od pojačanja „minut do 12“ za Dinamo. Kasnije možda i dođe, ali prvak Hrvatske nije uspeo u osnovnoj nameri da vrati Arijena Ademija, iako je tokom ponedeljka bio ubeđen da će završti posao i nekadašnjeg kapitena prijaviti za učešće u grupnoj fazi Lige konferencije.

U ponoć je istekao rok za prijavu igrača UEFA, a Modri će na megdane sa Viktorijom iz Plzenja, Astanom i Balkanijem bez Ademija, iako su mu se nadali od onog trenutka kad su načuli da baš i nije zadovoljan u Peking Guanu kome su ga prodali krajem marta za 1.000.000 evra. Od tog trenutka počela su ubeđivanja da se vrati na Maksimiru, samo što nije baš sve išlo glatko.

Izabrane vesti

Prema informacijama Germanijaka, Ademi je najpre dao reč Nenadu Bjelici, kod koga je možda igrao i najbolji fudbal, da će pojačati Trabzon, na čijoj je klupi bivši trener Dinama. Onda se ispostavilo da ponuda turskog kluba nije zadovoljila Kineze, jer je Trabzon želeo Ademija na pozajmicu. Kad je ta priča propala, Dinamo je bio spreman da ga plati 1.000.000 evra, isto onoliko za koliko ga je prodao pre pola godine. Iskusni vezista se tokom ponedeljka obreo u Skoplju gde se odazvao pozivu selektora Makedonije pred nastavak kvalifikacija za Prvenstvo Evrope, čekao mig da potpiše za Dinamo, međutim, vremenska razlika sa Kinom i poslovična neažurnost Azijata u ovakvim situacijama doveli su do toga da Peking Guan ne pošalje nikakav odgovor, da li pristaje ili ne na ponudu iz Zagreba. Vreme je isteklo, za razliku od, recimo, Crvene zvezde, koja je poslednjeg dana prijave licencirala trojicu novih igrača, a završnog sata za predaju dokumentacije angažovala Hvana iz Olimpijakosa.

Ademi je izgubljen za Evropu, međutim, u Dinamu su sigurni da će Peking pristati da ga proda i da će Arijen uskoro opet u svlačionicu u kojoj je proveo skoro 11 godina, postao kapiten i dobio čast da se dres sa brojem pet na poleđini povuče iz upotrebe dokle god je aktivan u drugim klubovima. Ako bi se vratio Ademi bi ga opet zadužio, samo što bi onda treneru Sergeju Jakiroviću bio na raspolaganju za mečeve u prvenstvu i kupu, dok bi mogao da čeka naredni „prozor“, u januaru, da bude prijavljen za Ligu konferencije, ako Dinamo prođe grupu.

Dok je čekao rasplet ove sage, klub iz Maksimira je završio dva važna posla. Urugvajski štoper Hoakin Sosa stigao je na pozajmicu iz Bolonje i trebalo bi da nadomesti odlazak Josipa Šutala u Ajaks, dok je iz Herenvena angažovan centralni vezista Tibor Halilović i tako se vratio u sredinu koja ga je oblikovala u mlađim kategorijama.

Dinamo je probao u završnici prelaznog roka da dovede Argentinca Ramona Mjresa iz Osijeka, ali kad nije uspeo okrenuo se Frandžiju Pjerou, samo da bi Makabi iz Haife stopirao taj posao.

 


tagovi

Dinamo ZagrebArijan AdemiLiga konferencijeTransferiLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara