Nikolić sa saradnicima Smiljanićem i Basarićem
Nikolić sa saradnicima Smiljanićem i Basarićem

Nisu vredela ni dva poziva iz Humske: Nikoliću novi ugovor u Videotonu!

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.05.18. | 08:36

Mađari i pre osvajanja titule „vezali“ srpskog trenera za klupu do 2021.

Za navijače Partizana loša, a za pristalice Videotona sjajna vest: Marko Nikolić ostaje u Mađarskoj do 2021.

MOZZART Sport saznaje da je srpski trener već potpisao novi ugovor sa klubom iz Sekešfehervara, obavezavši se da na klupi ostane duže nego što je bilo predviđeno aktuelnim papirima. Kad je dolazio iz Beograda Nikolić je overio saradnju na dve godine, ali su čelnici Vidija u njemu prepoznali rešenje na duge staze i rešili da ga nagrade dugotrajnim ugovorom. Uz, veruje se, bolje finansijske uslove od dosadašnjih.

Izabrane vesti

Poverenje čelnika Videotina Marko Nikolić je zavredeo odličnim rezultatima već u prvoj sezoni. Mimo očekivanja i zahteva sa vrha, prošao je čak tri kola kvalifikacija za Ligu Evrope, u plej-ofu jeste eliminisan od bivšeg kluba, onda se u potpunosti posvetio prvenstvu i dva kola pre kraja ima šansu da titulu vrati na „Pančo arenu“. Njegov tim ima tri boda više od jedinog konkurenta Ferencvaroša, za vikend igra na svom terenu protiv aktuelnog prvaka Honveda i ukoliko slavi, osiguraće naslov. Čak i da izgubi u poslednjem kolu, a Fradi dobije oba preostala meča, sastav braće Šćepović (Marku se zimus pridružio Stefan) i Danka Lazovića postaće nedostižan, pošto se u Mađarskoj u slučaju istog broja bodova gleda broj pobeda, a Vidi ih ima dve više.

Nikolić i Đukić

Zanimljivo je da Marko Nikolić i „srpski“ Videoton (pomažu mu treneru Radoje Smiljanić i Goran Basarić) igra protiv Honveda 27. maja, na godišnjicu osvajanja Kupa Srbije za sezonu 2016/2017, kad je Parni valjak savladao Crvenu zvezdu (1:0) i osigurao duplu krunu. Onog trenutka kad se sezona u susedstvu okonča, klub će i zvanično potvrditi ostanak sadašnjeg trenera na klupi.

Sve ovo znači da od povratka Marka Nikolića u Humsku 1, bar ovog leta, nema ništa. Iako su čelnici Partizana dva puta ove godine zvali bivšeg trenera, raspitivali se postoji li mogućnost da prekine saradnju sa Videotonom i zameni Miroslava Đukića, poslednji događaji jasno ukazuju da je taj scenario neizvodljiv.

Sa Ilijom Stolicom

Nikolićev ostanak u Sekešfehervaru, sve izvisnija promocija Vladimira Ivića u šefa struke Makabija iz Tel Aviva (sa njim bi trebalo da krene i trener Voždovca Miloš Veselinović) i jasna poruka Aleksandra Stanojevića da mu se ne vraća u srpski fudbal suzili su čelnicima Partizana krug kandidata za novog trenera. Tako je u prvi plan izbio Ilija Stolica, koji je već dva puta bio na na pragu Humske. Sa nekadašnjim strategom Voždovca i Vojvodine su načelno dogovoreni detalji saradnje i on bi posle izvesnog rastanka sa Miroslavom Đukićem, bez obzira na ishod finala Kupa Srbije u Surdulici, trebalo da bude promovisan u trenera i počne pripreme za novu sezonu.

Tačno godinu dana pošto ga je upravo Marko Nikolić, u danu kad je napuštao Topčidersko brdu, predložio za naslednika, ukazavši da poznaje Superligu, gaji ofanzivan i moderan fudbal, ume da izgradi odnosa sa igračima i još niz pohvala koje, ipak, tad nisu bile dovoljne, jer su se čelnici opredelili za „jače“ ime.

FOTO: Star sport


tagovi

Marko NikolićVideoton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara