Džejkob Marfi i Džo Vilok ©Reuters
Džejkob Marfi i Džo Vilok ©Reuters

Njukasl bi da zadrži Viloka, Arsenal traži 25.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 15:50

Vezista se odlično pokazao na Sent Džejms Parku

Usled nedostatka minutaže, Arsenal je u januaru odlučio da pošalje Džoa Viloka na pozajmicu. Njukasl se javio i preselio mladog fudbalera u svoje redove, a posle odličnih partija, želi i da ga otkupi. Tobdžije su spremne za pregovore, a nadaju se zaradi od oko 25.000.000 evra.

21.00: (2,20) Arsenal (3,35) Everton (3,35)

Izabrane vesti

Upisao je mladi engleski reprezentativac svega 235 minuta u dresu matičnog kluba ove sezone, doduše u Ligi Evrope je bio prilično standardan, pa je upisao i po tri gola i asistencije. Ipak, dolaskom Martina Edegarda postalo je jasno da za Viloka neće biti mesta u timu do kraja sezone, pa je poslat u redove Svraka, gde je dobio daleko veću ulogu. Zabeležio je devet nastupa (dva sa klupe) i postigao tri pogotka, jedan od njih bio je i pobedonosni u susretu sa Vest Hemom, a nedavno se i u finišu utakmice sa Totenhemom upisao u listu strelaca i svom timu doneo zlata vredan bod.

Zbog sjajnih partija, ekipa sa Sent Džejms Parka bi da ga otkupi narednog leta, a Arsenal izgleda nema ništa protiv njegove prodaje. Ipak, Tobdžije se nadaju zaradi od oko 25.000.000 evra, ali iako nije poznato da li je Njukasl spreman to da plati, svakako je favorit za njegov paraf.

Trener Svraka Stiv Brus je i javno potvrdio da bi želeo da ga ima na raspolaganju i naredne takmičarske godine.

"Zaista je osvežavajuće bilo čuti ka kako priča o tome da je išao do mora i vozio do obale. Živeći u Londonu to nije mogao da vidi često. Verujem da uživa ovde, želi da bude u timu, postigao je tri pogotka i dva su bila jako važna, poslednji posebno. Jasno se vidi da je bio oduševljen zbog tima. Mlad je momak i voleo bih da ga zadržim i obaviću neke važne razgovore sa Arsenalom o tome".

Ističe iskusni stručnjak da je Vilok moderan igrač pred kojim je velika budućnost.

"Moderan je igrač, mlad, atletski sposoban i brz. Ima svega 21 godinu i veliku, veliku budućnost pred sobom. Puno razgovora je pred nama. Mislim da je u potpunosti uživao ovde, a posebno zbog pohvala koje je doživeo minulog vikenda kada je postigao pobedonosni gol. Postigao je tri jako važna gola od kako je ovde. Zašto da ga ne potpišem? Daje nam na brzini, dobar je atleta i može da postigne gol. Jako je brz, teško da ima nekog da je brži u klubu. Pričaćemo sa Arsenalom najpre. Nije možda lepo od mene što pričamo o igraču koji je još uvek njihov, ali jasno je da mu je prelazak pomogao, kao i nama. Ukoliko postoji mogućnost, voleo bih da ga potpišem".



tagovi

Stiv Brusletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara