Dominik Solanki (Reuters)
Dominik Solanki (Reuters)

Njukasl ipak hoće pojačanje: Edi Hau traži hit Premijer lige

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.01.24. | 18:37

Svrake će pokušati da angažuju napadača

Edi Hau je kao trener doveo Dominika Solankija u Bornmut 2019. i promenio mu život i karijeru. Sada Hau želi da opet udruži snage sa nekadašnjim pulenom. Ovoga puta u Njukaslu.

Iako je strateg Svraka govorio prethodnih dana da neće biti zimskih pojačanja, ostrvski mediji trvde da će Njukasl pokušati da dovede napadača koji je hit Premijer lige i treći strelac takmičenja u ovoj sezoni sa 12 golova. S tim što su sada uslovi i cena drugačiji nego 2019. kada ga je doveo na Vitaliti.

Izabrane vesti

Solanki je tada bio samo mladi talenat koji nije uspeo ni u Čelsiju, ni u Liverpulu za koje je na 28 utakmica dao tek jedan gol. Ipak, Hau je u Bornmutu uspeo da ga fudbalski vrati u život. Trenirao ga je sezonu i po a onda je napustio klub kada su ispali u Čempionšip. U drugoligaškom takmičenju je Solanki eksplodirao, dao 44 gola u dve sezone i bio jedan od najzaslužnijih za povratak u elitni rang engleskog fudbala. Prošle sezone je u Premijer ligi imao skroman učinak od šest golova na 33 meča ali je ove sezone oduševio i dao 12 pogodaka na 19 utakmica.

Dovoljno da opet skrene pažnju nekadašnjeg trenera. Njukasl je već kontaktirao Bornmut da se raspita o uslovima za transfer, ali klub sa juga Engleske za sada ne želi da proda najbpljeg strelca. Pre pet godina su ga kupili od Liverpula za skoro 20.000.000 evra i cena mu se od tada utrostručila. Ako Njukasl želi da ga dobije, onda to sigurno neće biti moguće za manje od 50.000.000 evra. Pogotovo što igrač ima dugoročni ugovor do 2027. godine. Ali i Njukasl ima saudijske pare...



tagovi

Zimski prelazni rok 2024Dominik Solanke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara