Kris Vud (Foto: Reuters)
Kris Vud (Foto: Reuters)

Njukasl našao napadača za 20.000.000 funti i oslabio rivala u borbi za opstanak

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.01.22. | 20:43

Barnli nemoćno gleda kako mu Svrake odvode Krisa Vuda

Kalum Vilson je povredom aktivirao alarm na Sent Džejms Parku, a Edi Hau brže-bolje dostavio spisak upravi sa potencijalnim pojačanjima u napadu. Prva želja talentovanog stručnjaka je zbog premijerligaškog iskustva bio Divok Origi, pa i Hauov nekadašnji pulen Dominik Solanke, pusti san Leverkuzenov Patrik Šik, na kraju je potraga okončana dovođenjem – Krisa Vuda.

Ugledni britanski Telegraf tvrdi da je Njukasl aktivirao klauzulu u ugovoru 30-godišnjeg napadača i za 20.000.000 funti “oteo” Barnliju jednu od retkih opcija u navali. Klaretsi nikako nisu želeli da pristanu da prodaju svog napadača direktnom rivalu u borbi za opstanak, zbog čega su prethodnu ponudu Svraka odbili, ali kada je klub sa severoistoka Engleske odlučio da aktivira klauzulu, na Turf Muru su ostali bespomoćni.

Izabrane vesti

Posao je navodno završen i Vud se uputio na Sent Džejms Park kako bi obavio lekarske preglede i potpisao ugovor sa novim klubom. Zbog povreda Vilsona i Dvajta Gejla, Hau je želeo pojačanje u napadu do utakmice sa Votfordom za vikend, po mogućnosti iskusno ime, sa iskustvom igranja na Ostrvu. I dobio ga je, istina, daleko manje aktraktivno od gorenavedenih. Kako bilo, Vud je svake od prethodne četiri sezone u Premijer ligi bio dvocifren, u prve dve je postigao po deset golova, preprošle 14, a prošle 12.

Ove je doduše krenuo slabije, na 17 utakmica je tri puta tresao mrežu, poslednji put još sredinom novembra, ali od kolikog je značaja za Šona Dajša govori podatak da je počeo svaki meč u Premijer ligi ove sezone. Ako ništa drugo, Barnliju je za utehu što će imati dovoljno vremena i novca da mu do kraja januara pronađe zamenu.

Engleski mediji najavljuju da će Njukasl do kraja januara pokušati da dovede još jednog napadača. Konkretno, 19-godišnjeg Iga Etikitea iz Remsa, najefikasnijeg tinejdžera Liga petice, ali će za njega tek morati da se isprse.


tagovi

Kris VudZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara