undefined
undefined

Njukasl nudi siću za Markusa Tirama, Gladbah priteran uza zid

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.11.22. | 01:19

Problem je što Francuz neće da produži ugovor...

On igra sezonu života. Nekoliko dana pre nego što će francuska ekspedicija poletiti za Katar, dobio je poziv od Didijea Dešana da se pridruži reprezentaciji. Nedugo potom usledio je i debi na Svetskom prvenstvu. A kad se na mundijalski spektakl spusti zavesa, biće pravo vreme za transfer karijere.

Tako makar javlja jedan lokalni radio iz Njukasla: Markus Tiram je prva i najveća želja Edija Haua u januarskom prelaznom roku!

Izabrane vesti

Isti izvor navodi da uprava Svraka želi da iskoristi činjenicu da francuskom napadaču ugovor ističe na leto, te bi mogao da ga dobije značajno ispod cene. Konkretno, Englezi veruju da bi 12.000.000 evra trebalo da bude dovoljno da ubede Borusiju da pusti svog najboljeg strelca.

Gladbah ima prilično nesređenu situaciju sa nekoliko igrača. Pored Tirama, ugovoru kroz sedam meseci ističu i sjajnom golmanu Janu Zomeru, Kristofu Krameru, Remiju Bensebajniju, te veteranima Jančkeu i Štindlu. Jasno je kao dan da klub ne sme da dozvoli odlazak svih njih bez obeštećenja, jer bi to uzdrmalo ekonomsku situaciju na Borusija parku.

Usled toga nikoga ne bi trebalo da iznenadi ukoliko Nemci pristanu na ponudu Njukasla za Tirama, ili možda na ponudu Borusije iz Dortmunda za Bensebajnija, koja se već neko vreme najavljuje.

Borusiji nije strano da šest meseci pre isteka ugovora prodaje igrače za 'siću'. U januaru mesecu ove godine Denis Zakarija je otišao u Juventus za svega 10.000.000.

Radi se o igraču za kog je Gladbah svojevremeno imao ponude i od 35.000.000, a trenutna vrednost mu je oko 20.000.000.

Markus Tiram je tokom jeseni dosegao maksimalnu cenu u karijeri - 30.000.000 evra! I na tome ponajviše može da zahvali učinku od 13 golova i četiri asistencije naprvih 18 utakmica ove sezone...


tagovi

Markus TiramZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara