Dominik Soboslaj (©AFP)
Dominik Soboslaj (©AFP)

Njukasl odustao, Soboslaj hoće na Enfild i blizu je 70.000.000 evra vrednog transfera

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.06.23. | 13:33

Liverpul na pragu velikog pojačanja

Aleksis Mekalister je povukao nogu, ali navijači Liverpula još čekaju ona zvučna pojačanja o kojima se danima priča. I čini se da su vrlo blizu da jedno takvo i dočekaju, pošto je Njukasl odustao od Dominika Soboslaja, pa su Redsi ostali jedini u trci za potpis 22-godišnjeg veziste Lajpciga.

Soboslaj je, navode gotovo svi ostrvski mediji, i te kako zainteresovan za selidbu na Enfild, a u njegovom ugovoru postoji i izlazna klauzula od 70.000.000 evra što će reći da Lajpcig nema kako da zaustavi transfer. Pominje se međutim da ona ističe 30. juna što će reći da bi Liverpul morao da danas završi posao.

Izabrane vesti

Ili da se dogovori sa Lajpcigom. Zato je Nemcima prosledio Fabija Karvalja na pozajmicu od godinu dana. To je inače trebalo da se desi i bez uplitanja mađarskog asa u priču, ali Redsi će se potruditi da Lajpcigu u potpunosti olakšaju posao ne bi li ih smekšali.

Njukasl se povukao kada je čuo da je Soboslaj baš za Liverpul. A kada nema drugog udvarača svaki dogovor postaje mnogo realniji.

Naravno, neće ni Soboslaj da igra za džabe, ali je u ponedeljak pregovarao sa predstavnicima engleskog kluba oko uslova saradnje. Liverpul želi da ubrza proces, možda i da sve završi baš danas.

Istovremeno ima i spisak drugih igrača koji bi mogli da pomognu u vezi. Interov Nikolo Barela je tu najpoznatije ime, mada je pitanje koliko je to realno, jer se njemu ne mrza iz Milana. Opipava se i Bajernov puls oko Rajana Gravenberha, a već neko vreme se pomine i Nicin Kepren Tiram.

Soboslaj je trenutno najbliži. Bez prihoda od Lige šampiona ili prodaje nekog velikog igrača nema Liverpul ni preterano veliki izbor. Cene veznih fudbalera su za premijerligaške klubove poprilično naduvane, narodski rečeno.


tagovi

Dominik SoboslajLetnji prelazni rok 2023Fabio Karvaljo

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara