Erik Ten Hag (©Reuters)
Erik Ten Hag (©Reuters)

Ten Hag se opire, Njukasl sprema fantastične uslove, samo bi Pep i Klop bili plaćeniji u Premijer ligi

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.10.21. | 20:12

Klub sa Sent Džejms Parka sprema se da ukrade Ten Haga Junajtedu i Barseloni ispred nosa

Dok se trese klupa Oleu Gunaru Solskjeru u Mančester junajtedu i Ronaldu Kumanu u Barseloni, Erik Ten Hag nalazi se na spisku najtraženijih stručnjaka u ovom trenutku.

Čovek koji je na dobrom putu da sa Ajaksom veže i treću šampionsku titulu visoko je kotiran među vodećim ljudima oba posrnula velikana, ali tu nije kraj. Dok javnost danima unazad pominje imena Paula Fonseke i Lusijena Favra, novopečeni klub milijardera Njukasl intenzivno razmišlja o tome da u paketu iz Ajaksa dovede i sportskog direktora Denisa Bergkampa i Erika Ten Haga. I ne samo to, ostrvska štampa tvrdi da je Njukasl u skladu sa sadašnjim finansijskim mogućnostima sprema uslove koje Mančester junajted, a pogotovo Barselona ne bi bili spremni da ponude.

Izabrane vesti

Subota, 16.00: (9,00) Njukasl (4,90) Čelsi (1,40)

Naime, radi se o sumi od 7.000.000 evra neto, dakle kada se odbiju svi porezi! To je suma koja bi Ten Haga učinila trećim najplaćenijim trenerom u Premijer ligi. Ispred bi ostali nedostižni Pep Gvardiola sa gotovo 24.000.000 evra u Mančester Sitiju, odnosno Jirgen Klop sa oko 18.000.000 evra godišnje na klupi Liverpula!

Isti izvori međutim tvrde da se Ten Hag i dalje opire bogatim ponudama iz inostranstva i navodno je spreman da sezonu završi kao šef stručnog štaba Ajaksa. Podsetimo, Ten Hag je letos odbio poziv Totenhema da odmeni Žozea Murinja, posle čega je izbor pao na Nuna Espirito Santa.

Ten Hag je za četiri godine u Ajaksu izveo celu plejadu mladih, talentovanih fudbalera i klubu doneo ogromnu zaradu od transfera. Uzeo je šampionske krune 2019. i 2021. godine – sezona 2019/20 je prekinuta zbog pandemije virusa korona –, a u vrhu kluba uživa veliko poštovanje zbog posla koji je uradio zajedno sa legendama Denisom Bergkampom i Edvinom van der Sarom.



tagovi

Erik ten HagAjaksNjukasl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara