Nikolo Barela (©Reuters)
Nikolo Barela (©Reuters)

Njukasl sprema transfer bombu: Nikolo Barela za 60.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.06.23. | 20:08

Telegraf tvrdi da tranfer nije neizvodljiv, štaviše...

Ove sezone vratio se u Ligu šampiona, naredne bi mogao da pomrsi račune timovima iz samog vrha. Apetiti čelnika Njukasla definitivno su veliki, što potvrđuje i vest sa Ostrva koja glasi: Svrake su krenule po Nikola Barelu!

Na Sent Džejmsis parku su skovali vrlo ambiciozan plan! Kako javlja britanski Telegraf, engleski klub već nekoliko dana intenzivno pregovara sa čelnicima Intera oko potencijalnog transfera 26-godišnjeg veziste. I kako isti izvor navodi, posao je i te kako izvodljiv i ukoliko do njega dođe njegova vrednost iznosiće oko 60.000.000 evra.

Izabrane vesti

Njukasl je taj novac spreman da potroši, jer su u klubu rešeni da pokriju pozicije 'šestice' i 'osmice' kako bi Brunu Gimaraišu dali što ofanzivniju ulogu u odnosu na prethodnu sezonu, a trener engleskog kluba Edi Hau je ranije isticao kako bi radije novac potrošio na dvojicu "elitnih igrača" nego na nekoliko manje kvalitetnih, koji bi pomogli "širenju klupe", ne i unapredili ekipu.

Barela definitivno spada u red ovih prvih, elitnih igrača, već nekoliko sezona unazad je jedan od najboljih veznih fudbalera u Italiji, pa i u Evropi. Na Sent Džejmsis parku bi bez premca bio najplaćeniji igrač, a njegov dolazak u klub bio bi potvrda da se na severoistoku Engleske ne šale.

Nije s druge strane nemoguće zamisliti ni da ga Inter posle četiri godine pusti na Ostrvo, iako je dogurao do finala Lige šampiona i dalje grca u dugovima i makar jedna velika prodaja biće mu potrebna i ovog leta. Barela bi mogao da bude taj. Nerazuri su ga 2019. godine pozajmili od Kaljarija za 12.000.000 evra, a sezonu kasnije otkupili za dodatna 32.500.000. Dakle, napravili bi i profit od oko 15.000.000 evra. Samo što će problem biti zakrpiti rupu nastalu njegovim odlaskom…

Kako Telegraf dalje navodi, čelnici Njukasla su spremni da najveći deo budžeta za predstojeći prelazni rok ulože u dva kapitalna pojačanja u veznom redu. Drugo bi bio Džejm Medison. Svrake su već neko vreme u pregovorima sa Lesterom, ali oni ne napreduju previše, jer je novi drugoligaš zacepio cenu od 70.000.000 evra za ofanzivnog vezistu kojeg takođe želi i Totenhem.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Nikolo BarelaInterNjukasl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara