Foto: Reuters
Foto: Reuters

Njukasl zaustavljen u Londonu, Brentford slavi istorijsko polufinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.12.20. | 20:35

Džošua Silva u 66. minutu odlučio pobednika u četvrtfinalu Liga kupa

Brentford je večeras ispisao klupsku istoriju. Prvi put, u prvom pokušaju stigao je do polufinala velikog domaćeg kup takmičenja (FA, Liga kup). Mogao je večeras Njukasl da postane jedini premijerligaš od takmičarske 1984/85 i Noriča koji je u Liga kupu u drugoj, trećoj, četvrtoj rundi i četvrtfinalu eliminisao timove iz nižih rangova, ali mu je domaćin stao na put. Tim kojem je ovosezonsko mesto u Premijer ligi izmaklo u finalu plej-ofa sa Fulamom pokazao je da može da se nosi sa rivalom iz eltnog ranga pošto je u izjednačenoj utakmici u Londonu jednim golom počupao perije Svrakama – 1:0.

Statistika ovoga puta ništa nije slagala – ekipe izjednačene u ozbiljnim pokušajima, kao i u posedu lopte. Gosti su najbliži golovima bili preko Kaluma Vilsona koji danas nije dovoljno dobro naštelovao nišan, a pretio je desetak minuta pre kraja prvog dela i Rajan Frejzer, ali mu je Luk Dejnijels zaustavio šut sa ivice šesanaesterca.

Izabrane vesti

Nešto ranije, sredinom prvog dela Saman Godos je pogodio prečku, malo posle njega Kanos nije bio daleko od pogotka za vođstvo. Ali propuštanje kvalitetnih prilika zaboravljeno je u 65. minutu kada je posle pomalo konfuzne situacije Džošua Silva sjajno natrčao na loptu i poslao je u mrežu Darloua. Pokazao je 22-godišnjak još jednom koliko je opasan kada igra na svom terenu. Jer od 14 golova koliko je postigao u svim takmičenjima od starta prethodne sezone, čak deset je došlo kada je Brentford bio domaćin.

Izabranici Tomasa Franka su jednostavno demonstrirali ozbiljnost koja im je i prethodno pomogla da vežu 13 mečeva bez poraza. Večerašnjim trijumfom serija nepobedivosti je nastavljena, a kako bi je održali do kraja kalendarske godine, moraju da izbegnu neuspehe u gostima od Kardifa, odnosno kod kuće protiv Bornmuta. Međutim, večeras se ne razmišlja o duelima koji se igraju za četiri, odnosno osam dana. Večeras se slavi ogroman podvig i istorijski uspeh u kup takmičenjima.

ENGLESKA, LIGA KUP - ČETVRTFINALE

Utorak

Brentford - Njukasl 1:0 (0:0)

/Silva 66/

21.00: (5,10) Arsenal (3,60) Mančester Siti (1,75)

Sreda

18.30: (6,00) Stouk (4,20) Totenhem (1,55)

21.00: (3,20) Everton (3,40) Mančester Junajted (2,25)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Karabao kupLiga kup Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara