©Reuters
©Reuters

Njukaslov san o Ligi šampiona živi: Almiron doneo prvu pobedu posle dva meseca

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.03.23. | 19:29

Svrake savladale Vulverhempton i ponovo se uključile u borbu za TOP 4

Slovio je Njukasl za najprijatnije iznenađenje u prvom delu sezone, držao korak za Arsenalom i Mančester sitijem, ali je od starta 2023. godine upao u krizu iz koje nije uspevao da se izvuče puna dva meseca. Sve do večeras! U poslednjem meču 27. kola Premijer lige ekipa Edija haua je savladala Vulverhemtpon i ponovo se uključila u borbu za TOP 4 - 2:1 (1:0).

Svrake posle večerašnje pobede imaju 44 boda, četiri manje od četvrtoplasiranog Totenhema. Međutim, ekipa sa Sent Džejmsis parka ima i dve utakmice manje od londonskog tima na kojima i počiva san o plasmanu u Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Bio je Njukasl u dubokom kanalu u prethodnom periodu. Od pobede nad Fulamom sredinom januara nikoga nije uspevao da dobije u Premijer ligi. Nizali su se rivali što iz gornjeg što iz donjeg doma, ali ni sa jednom Hauovi izabranici nisu uspevali da izađu na kraj. Sve dok na Sent Džejmsis park nije došao Vulverhempton.

Međutim, iako Haua može da raduje prekid od pet mečeva bez trijumfa u prvenstvu, način kojim ga je prekinuo i ne može u potpunosti, jer njegovi izabranici su je ostvarili na mišiće, golom Migela Almirona desetak minuta pre kraja.

Domaćin je bolje otvorio meč i posle nekoliko poluprilika sredinom prvog poluvremena došao do prednosti. Kiran Tripije je na sebi svojstven način centrirao iz slobodnog udarca, a Aleksander Isak skočio najviše i prekinuo post Svraka od skoro 350 minuta bez postignutog gola u svim takmičenjima (gol pogledajte OVDE). Već do pauze Njukasl je mogao do komotnije prednosti, ali im se kod udarca Bruna Gimaraesa isprečila prečka.

Povratak sa pauze doneo je i novi Njukasl, odnosno isti onaj iz prethodnih nedelja. Vuvlsi su zaigrali konkretnije i mogli ekspresno da se vrate u život, ali je Nik Poup opravdao status reprezentativnog golmana i u dva navrata sačuvao prednost. Prvo kod snažnog udarca Danijela Podensea u 59. minutu, potom i kod pokušaja Žoaa Mutinja iz neposredne blizine.

Ipak, sve ono dobro što su Tripije i Poup uradili da sačuvaju Njukaslovu pobedu (prvi asistencijom za vođstvo, drugi pomenutim odbranama), uprskali su u 70. minutu. Nisu se razumeli, krenuli su obojica na loptu, Tripije se pride i okliznuo... Hvang Hi čan je to iskoristio i svega nekoliko desetina sekundi po ulasku u igru pogodio za izjednačenje (gol pogledajte OVDE).

Da je ovo veče rezervista na Sent Džejmsis parku potvrdio je Migel Almiron. Kada se činilo da će Njukasl ponovo ispustiti bodove, pojavio se omaleni Paragvajac, iskombinovao sa Džoom Vilokom nakon što je uneo loptu sa desnog boka i pogodio za toliko očekivanu pobedu (gol vredan pobede pogledajte OVDE).

PREMIJER LIGA - 27. KOLO

Subota

Bornmut - Liverpul 1:0 (1:0)

/Biling 28/

Everton - Brentford 1:0 (1:0)

/Meknil 1/

Lids - Brajton 2:2 (1:1)

/Bamford 40, Harison 78 - Makalister 33, Harison 61AG/

Lester - Čelsi 1:3 (1:2)

/Daka 40 - Čilvel 11, Haverc 45+5, Kovačić 78/

Totenhem - Notingem Forest 3:1 (1:1)

/Kejn 19, 35, Son 62 - Voral 81/

Kristal Palas - Mančester siti 0:1 (0:0)

/Haland 78pen/

Nedelja

Fulam - Arsenal 0:3 (0:3)

/Gabrijel 21, Martineli 26, Edegor 45+2/

Mančester Junajted - Sautempton 0:0

Vest Hem - Aston Vila 1:1 (1:1)

/Benrama 26pen - Votkins 17/

Njukasl - Vulverhempton 2:1 (1:0)

/Isak 26, Almiron 79 - Hi čan 73/



tagovi

NjukaslMigel AlmironVulverhemptonPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara